Vil ikke bli viserektor likevel

Marianne Synnes har trukket søknaden på stillinga som viserektor ved NTNU i Ålesund.

Marianne Synnes. ARKIVFOTO: STAALE WATTØ 

Nyheter

Det melder Universitetsavisa.no.

–  Det er ingen dramatikk i dette, sier Synnes i ei melding på NTNUs intranett Innsida, og legger til at det ligger en prosess til grunn for beslutninga om ikke å gå på en fireårsperiode som viserektor.

– Det har vært en spennende periode med fusjonsforhandlinger, selve fusjonen og hele organisasjonsutviklinga. Jeg setter stor pris på samarbeidet med den øvrige toppledelsen på NTNU, men føler det er riktig at andre overtar stafettpinnen fra nyttår, sier hun.

NTNU-rektor Gunnar Bovim beklager, på si side, at Synnes trekker søknaden, og sier han var klar til å innstille henne til jobben. Saka skulle egentlig behandles i styret 16. juni, men stillinga vil nå bli lyst ut på nytt.

Marianne Synnes har fungert nettopp som viserektor ved NTNU i en overgangsperiode på ett år. Til Smp.no sier hun at hun vil gå tilbake til stillinga hun har permisjon fra - som 1. amanuensis ved avdeling for helsefag.