Liv Jorunn blant 103 inspirerende medieledere verden over

Liv Jorunn Håker Ottesen fra Ålesund har kommet på en ganske så eksklusiv liste.

Bare en kvinne Bildet av Liv Jorunn Håker Ottesen ble tatt nå i juni, da hun og Sunnmørsposten fikk hederlig omtale for nettartikkelen «Fjellet som Trugar», om Åkneset eller Åkerneset i Storfjorden. Bildet viser alle vinnere og de som fikk Hederlig omtale på konferansen. Det er altså bare en av disse, Liv Jorunn Ottesen, som er kvinne. F.v. ABC Nyheter, VG, VG, Sunnmørsposten, Teknisk Ukeblad og Teknisk Ukeblad. Nå er hun kommet i et enda mer eksklusivt selskap, ifølge den britiske organisasjonen Journalism.  Foto: Medier24

Nyheter

Av rundt 100 kvinnelige medieledere verden over er Liv Jorunn Håker Ottesen en av dem som er verdt å lytte til. Det mener den britiske journalist-organisasjonen Journalism.

De har utarbeidet en oversikt over 103 foredragsholdere som kan inviteres til journalistikk-konferanser for å unngå at alle i panelet er menn.

En av dem er Liv Jorunn Ottesen, som er digital utviklingssjef i Sunnmørsposten.

Eksklusiv liste

De 103 på listen jobber for mediekanaler som amerikanske CNN International, Newsweek og The New York Times, og britiske The Guardian og Sky News.

Den eneste avisa fra Skandinavia på lista er Sunnmørsposten, der Liv Jorunn Håker Ottesen jobber. Fra Norge har de også med Kristine Løwe, som etablerte organisasjonen Norwegian Online News Association.

Edge skriver i artikkelen at hun er lei av at alle foredragsholdere på journalistikk-konferanser er menn.

For å hjelpe framtidige arrangører, har hun laget en liste over kvinner «som er de beste på sitt felt, og som ville være glimrende talere til ditt neste medie-arrangement». Hun understreker at listen ikke er fullstendig.

Det er heller ikke en rangert liste. At navnene er nummerert er trolig gjort for lettere å finne fram på listen.

– Jeg møtte Liv på konferansen ONA i Los Angeles i fjor, sier den britiske journalisten Abigail Edge som skrev stykket. For tiden bor Edge i USA.

– Hun er fantastisk på det hun gjør, sier Edge til smp.no.

Biter fra seg

– Jeg kan ikke tro dette! skriver Liv Jorunn Håker Ottesen på Twitter.

Hun syns det er kjekt å ha gjort et godt inntrykk.

– Jeg har en følelse av at dette er litt tilfeldig, det finnes også så mange andre damer som er flinke, sier hun til smp.no.

Ottesen var med å å etablere SmpLab i Sunnmørsposten og er i dag leder for digital utvikling i Sunnmørsposten. Dette tar hun utgangspunkt i når hun holder foredrag.

Ottesen har holdt innlegg på mediekonferanser i blant annet Oslo og København, i tillegg til at hun prøver å være aktiv i sosiale medier.

– Jeg har blant annet sagt at det ikke trengs en stor redaksjon for å levere et bra resultat. Her er det lista opp store og kjente aviser og medier. Og så kommer Sunnmørsposten og biter fra seg, sier en fornøyd Ottesen i en kommentar.