Brua åpner mandag klokka 18, etter at det har vært omkjøring på den smale fv. 174 via Soggebrua siden 6. juni.

Støpearbeidene som ble gjennomført fredag var vellykket. Bruingeniørene har nå kontrollregnet og konkludert med at brua har tilstrekkelig bæreevne for ordinær trafikk (10 tonn aksellast og 60 tonn totallast), opplyser Vegvesenet.

Foto: Johan Behrentz

Brua vil være stengt for spesialtransporter med totallast over 60 tonn i om lag en uke til.

– Vurderingene er gjort både gjennom dykkerinspeksjoner og kontrollregning av bæreevnen til brua. Konklusjonen er at det er trygt å sette trafikk på brua igjen, sier seksjonsleder Torgeir Bye i Statens vegvesen.

Kolonnekjøring

Den 131 meter lange brua ble stengt etter at det ble oppdaget undergravinger på den ene brusøyla. Etter et døgn der tungtransport måtte kjøre via Molde, ble det fra 7. juni innført kolonnekjøring på den smale fylkesveg 174.

Ifølge Vegvesenet har trafikkavviklingen gått bra den siste uka, takket være et godt samarbeidet med Rauma kommune, transportnæringa, næringslivet, reiselivet, politiet og mange involverte fra Statens vegvesen og entreprenørene.

Ferdig til høsten

Etter planen skulle rehabiliteringa av brua være ferdig 17. oktober, nå regner de med at brua står fiks ferdig rundt 1. november.