Det var under avstemningen tirsdag om fylkets prioriteringer inn mot neste Nasjonal transportplan(NTP) at konflikten mellom de to partiene, som begge betegner seg som miljøpartier, ble tydelig. John John Bruset i Miljøpartiet de grønne stemte mot absolutt alt. Dermed stemte han mot flere miljøsatsinger i samme slengen.– Dette er avklart i vårt fylkesstyre. Vi skulle bruke dette til en markering og jeg står for det jeg gjorde, sier Bruset.SVs Yvonne Wold mener partiet  viser sitt sanne ansikt.– Det viser at Miljøpartiet ikke bryr seg om folk. De bryr ikke seg om at folk trenger å få gjennomført rassikringsprosjekt for å få en tryggere hverdag. Det er et protestparti og viste det i dag, er beskjeden fra Wold.

– For dårlig utredet

– Innspillene til transportplanen er for dårlig utredet. Det er ingen utredninger om klimaeffektene, derfor stemte jeg  mot alle forslagene, sier Bruseth.

Sprakk på stemmegivningen

Under behandlingen av fylkets innspill til NTP sprakk enigheten på flere punkt. Mens partiene i fylkesutvalget maktet samle seg om felles prioriteringsliste, sprakk det da fylkestinget  skulle stemme.Miljøpartiet stemte mot alt. SV stemte mot ferjefri E39 og FrP stemte mot bompengefinansiert bypakker for de tre byene i fylket.