Bonusordninger i helseforetaket:

Eksperter mener Helsebygg brøt loven med hemmelighold

Eksperter på offentlighetsloven mener Helsebygg misbrukte offentlighetsloven da bonusordninger ble skjult for offentligheten.

SVÆRT KRITISK: Jurist Kristine Foss i Norsk Presseforbund mener det aldri har vært grunnlag for at bonusordningene i Helsebygg skulle vært unntatt offentlighet. Foss har tidvis bistått Sunnmørsposten i klageprosessene mot eier Helse Midt-Norge for å få innsyn. FOTO: PRIVAT  Foto: PRIVAT

Det er ingen grunn til å holde dette tilbake

Kristine Foss, jurist
Nyheter

Minst 44 millioner ble satt av til ulike bonusordninger i Helsebygg Midt, som hadde ansvar for å bygge St. Olavs Hospital i Trondheim mellom 2002-2013. Hensikten med bonusene var å sikre at ansatte «sto løpet ut», slik at de ikke skaffet seg ny jobb mot slutten av ulike byggefaser.