Ingen hadde nok sett for seg hvor mange som faktisk hadde tenkt seg ut til Giske lørdag for å få med seg høydepunktet, Marcus & Martinus. Heller ikke Nettbuss klarte å forutsi den enorme strømmen av mennesker, som etter hvert skapte trafikkaos mellom Moa og Giske.

- Det er vanskelig å se for seg. Vi hadde forberedt oss og hadde alt av busser og sjåfører ute, men når det blir slike bilkøer hjelper det ikke at vi har mange busser ute, forteller Kim André Eide i Nettbuss. Han jobber til vanlig ved Nettbuss sitt hovedkontor i Oslo, men hadde for anledningen tatt turen til Ålesund for å koordinere busstrafikken til og fra Sommerfesten. På grunn av den store folkestrømmen steppet han imidlertid også inn som sjåfør.

Stolt av sjåførene

- Jeg er stolt over sjåførene. De jobbet intensivt fra klokka 09.30 og langt utover kvelden med kun de lovpålagte pausene. Jeg synes alle gjorde en kjempejobb, sier han til smp.no søndag. Eide har lang erfaring med koordinasjon av buss til og fra Giske i forbindelse med Sommerfesten. Han har nemlig hatt dette som sommerjobb de siste seks årene. Han var også koordinator under Tall Ships Races i fjor. Til smp.no forteller han at det er gleden og stemningen som motiverer han.

- Det er veldig hektisk, men givende. Den stemningen når vi frakter ungene, som gleder seg veldig til å se Marcus & Martinus, utover og det å se fjesene deres etter at de har fått sett sine største idoler, det er helt fantastisk, sier Eide. Han legger til at Sommerfesten er noe bussjåførene gleder seg til hvert år.

Takknemlig

- Jeg er takknemlig for at det ikke ble noen sure miner. Passasjerene viste stor forståelse for situasjonen og visste at vi gjorde vårt beste. Eide mener at det må legges bedre til rette for bussene om man skal klare å hindre at en lignende situasjon oppstår under Sommerfesten neste år.

- Om trykket blir så stort neste år bør det legges opp til at bilene får stå og at folk heller tar bussen. Det hjelper jo lite at vi har mange busser ute på veiene når de bruker en time fra Moa til Giske på grunn av bilkøen, sier han.

Slik så det ut ved busstoppet på Giske lørdag ettermiddag. Også fra Giske var det lange bilkøer. Foto: Smp-tipser