- Det var egentlig bare en formalitet for Sigurd å ta gullet på 100 meter butterfly siden han var stor favoritt. Men også slike løp må gjennomføres og Sigurd var veldig nervøs før start. Løpet gikk bra og han fikk tida 55,86 sekunder som er 2/10 bak hans personlige rekord på distansen, sier Glenn Cudmore.

Han er hovedtrener i Aalesunds Svømme- og Livredningsklubb som har fem svømmere i aksjon under NM i langbane for junior og senior.

Mesterskapet ble innledet torsdag formiddag og avsluttes søndag kveld i Kristiansand.

Holten Bøen ble norsk juniormester på 100 m butterfly, hans første NM-gull i karrieren. Holten Bøens 55,86 var trygt foran sølvvinner Ole-Mikal Fløystad, Skjetten, som noterte 56,32 sekunder.

Sølv i stafett

Det ble sølv for AaSLKs lag på 4 x 200 meter fri for juniorer. Og her sikret Holten Bøen seg sin andre medalje for dagen da han svømte ankeretappen på 1.56,3.

William Ruud innledet for AaSLK med 1.55,4, mens Oscar Wiik på 2. etappe noterte 1.59,5. På tredje etappe var Mathias Rørstad Thorvik i aksjon. Han svømte på 1.59,0.

- En kjempeetappe av Mathias, skryter trener Cudmore av den ferskeste av AaSLK-svømmerne i NM.

Ruud på 5. plass

William Ruud ble nr. 5 på 400 m fri på 4.06,89, mens Oscar Wiik her ble nr. 8 med 4.11,91.

Wiik ble nr. 6 på 200 m medley med 2.13,62, mens Holten Bøen innkasserte 5. plass med 29,76 sekunder på 50 m bryst.

Torsdag kveld går finalene for senior og Holten Bøen er kapabel til å kjempe om medaljene også her på 100 m butterfly.