Norddal-ordfører Arne Sandnes:

– Dypt tragisk

– De som ikke er skadde, blir innkvartert på Valldal skole. De får hjelp fra prest, lege, og sykepleiere, sier Norddal-ordfører Arne Sandnes.

ORDFØRAR: Arne Sandnes (Sp) er ordførar i Norddal kommune. 

Nyheter

Norddal kommune har opprettet krisesenter på Valldal skole, etter dødsulykken ved Gudbrandsjuvet. Ordføreren, Arne Sandnes, er på ferie, men han sier at situasjonen er under kontroll så langt det lar seg gjøre.

– De som ikke er skadde, blir innkvartert på Valldal skole. De får hjelpe fra prest, lege, og sykepleiere., sier Sandnes.

LES OGSÅ:

Politiet bekrefter:

Ukrainsk statsborger omkommet

Totalt 16 passasjerer bragt til sjukehus i Ålesund og Molde for behandling. Flere av dem blir utskrevet i løpet av dagen, melder Helse Møre og Romsdal HF.


LES OGSÅ:

Ulykka i Valldal:

Personbilfører var ansatt ved Ålesund politistasjon

Føreren av personbilen som kolliderte med en ukrainsk turistbuss i Valldal i går var ansatt ved Ålesund politistasjon.


– Smal vei

– Det er dypt tragisk at det går menneskeliv. Jeg kjenner denne strekningen, og den er veldig smal. Deler av veien oppover Valldalen, er for dårlig standard. Det er vanskelig å passere for vanlige biler, hva som har skjedd her, vet jeg ikke, sier Sandnes.

Han sier at nødetatene var raskt på stedet.

– Alt ble gjort for å bistå de skadde, sier han.

Sandnes sier ulykken skjedde på et sted hvor mobildekningen var god. Han mener at det er grunnen til at nødetatene var raskt på stedet, da enkelte steder på strekningen ikke har god nok mobildekning, ifølge Sandnes.

– Dette kan føre til en viktig diskusjon om sikkerheten for tilreisende, sier Sandnes.

Preget av hendelsen

Sokneprest, Morten Gravdal, er en del av kriseteamet i Norddal kommune. Sunnmørsposten snakket med ham like etter at passasjerene hadde ankommet skolen.

– Nå skaffer vi oss oversikt på hvem som er her, og navnene. 26 personer kom med bussen ned hit nå. De er preget av hva som har skjedd, sier Gravdal til smp.no.

Han sier at han ikke har fått pratet med dem ennå, men at mange av dem ikke snakker så godt engelsk.

– Det er en litt uoversiktlig situasjon her, forteller Gravdal, og sier at ulykken er helt forferdelig.

Senere lørdag kveld opplyser varaordfører, Per Magnuns Berdal, at det er 22 personer som skal overnatte på Muritunet. Enkelte har blitt fraktet til sykehuset derfra.

- Det er en sterk påkjenning for dem, forteller Berdal.

Han kan ikke si noe om nasjonaliteten til de involverte, utenom at bussen er registerert som ukrainsk. Han sier de klarer å kommunisere med enkelte av dem fordi de kan engelsk. Ellers bruker de noen i bygda som tolk.