Politiet har hentet inn overvåkningsvideo:

Tre personer mistenkt etter hevnaksjon

Tre personer er mistenkt for kroppskrenkelse etter at en mann ble utsatt for en hevnaksjon i Vestnes natt til fredag. Mannen er også selv mistenkt etter en voldsepisode tidligere på kvelden.

Jan Magnar Sandvik, lensmann i Vestnes.  Foto: Torstein Sønstabø, Vestnesavisa

Nyheter

Det opplyser lensmann Jan Magnar Sandvik til Sunnmørsposten.

Politiet på Vestnes etterforsker to voldsepisoder som skjedde natt til fredag.

Les også: Angrepet av flere i hevnaksjon

Hevnaksjon

Først skal en mann ha slått en 16-åring på Shell-stasjonen. Dette skjedde mellom klokka 02.00 og 03.00, ifølge Sandvik. Deretter mener politiet at en folkemengde på 12-15 personer skal ha vært til stede i det som ser ut til å være en hevnaksjon mot mannen senere på natten.

Det er rundt én kilometer mellom åstedene for de to voldsepisodene.

– Det som skjedde på Shell-stasjonen var direkte årsak til det som skjedde etterpå. Da var det en del folk som samlet seg litt utenfor sentrum da mannen var på veg hjem. Der skjedde det en konfrontasjon, sa Sandvik lørdag.

Mistenkt for kroppskrenkelse

Tre personer har til nå status som mistenkt for kroppskrenkelse i hevnaksjonen. Mannen er også selv mistenkt for kroppskrenkelse for hendelsen på Shell-stasjonen.

Politiet har tatt beslag av en konkret gjenstand i saken.

– Vi holder fortsatt på med vitneavhør. Det var mange personer involvert, og en del etterforskning gjenstår. Derfor må vi vente med noen detaljer, sier lensmannen.

Skal gå gjennom video

Politiet har hentet inn overvåkningsvideo fra Shell-stasjonen, og skal granske disse bildene.

Det var mannen som ble angrepet i hevnaksjonen som ringte politiet, og meldte fra om voldsepisoden. Han ble kjørt til legevakta.

16-åringen oppsøkte lege etter anmodning fra politiet.

– Når det skjer noe ulovlig, må folk melde fra til politiet, sier lensmannen og gjentar at det ikke er opp til vanlige borgere å straffe noen.