40 år gamle McMullin har ikke selv kommentert saken. Ifølge nettstedet planlegger han å registrere sitt kandidatur ved 12-tiden mandag lokal tid.

Det blir i så fall en lite kjent kandidat som kaster seg inn i kampen mot Trump og Demokratenes Hillary Clinton om å bli president. Den tidligere CIA-agenten som aldri har vært folkevalgt gikk fra å ha 135 følgere på Twitter til flere tusen, da nyheten kom om hans mulige kandidatur mandag.

McMullin har kritisert Trump en rekke ganger på Twitter. Blant annet har han skrevet at Trumps tale under det republikanske landsmøtet var «autoritær» og at han forsøkte «å bryte sivile rettigheter».

Folk som kjenner McMullin godt, sier at han har støttespillere blant seriøse republikanske donorer og pengeinnsamlere. De understreker også at hans tilknytning til Utah er en fordel. Trump har dårlig oppslutning i delstaten, som har en stor mormoner-befolkning.

McMullin har i nesten ti år arbeidet som hemmelig agent for CIA med oppdrag i konfliktsoner i Midtøsten, Nord-Afrika og Sør-Asia, ifølge en artikkel på nettstedet til hans tidligere studiested University of Pennsylvania. I dag arbeider han som rådgiver for det republikanske partiet.