Det sier fylkesordfører Jenny Følling til smp.no. Fylkesutvalget var i dag samla til en nytt ekstraordinært møte for å diskutere den videre salgsprosessen etter at Konkurransetilsynet sa nei til salg til Torghatten.

– Fylkesutvalget besluttet at vi skal fortsette med sonderinger. Jeg og fylkesrådmannen har fått i oppgave å gjennomføre disse, sier Følling.

Hun vil verken bekrefte eller avkrefte at de skal ha møte med Per Sævik.

– Vi skal gjennomføre brede sonderinger for å se på hvilke handlingsalternativer vi har. Jeg vil ikke gå inn på innholdet i det som har vært diskutert i det lukka møtet i fylkesutvalget, sier Følling.

Vil selge

Sævik eier gjennom selskapet Havilafjord 41 prosent av aksjene i Fjord1. Etter møtet i fylkesutvalget for to uker siden signaliserte Sævik at de fortsatt er interessert i å kjøpe de resterende aksjene i ferjerederiet.

Følling slår fast at fylkeskommunens ambisjon er å selge sin eierandel i Fjord1.

– Det ligger et salgsvedtak fra fylkestinget. Det forholder fylkesutvalget seg til, sier Følling.

Men hun erkjenner at det etter Konkurransetilsynets vedtak ikke er mulig å innlede samtaler med andre norske ferjerederi.

– Da vi inngikk avtale med Torghatten trodde vi det var aksept for at det kunne gjennomføres en ny konsolidering i ferjebransjen. Men svaret fra Konkurransetilsynet er at det er det ikke rom for. Det må vi forholde oss til, noe som betyr at det ikke er grunnlag for å sondere med andre norske ferjerederi, sier Følling.

Hun vil ikke si noe som helst om de også denne gangen kommer til å kjøpe tjenester fra konsulentselskap i forbindelse med den videre salgsprosessen. Fylkeskommunen fikk kraftig kritikk for at de brukte flere titalls millioner kroner på rådgivere i tiden fram mot avtalen med Torghatten.

– Det er fylkesrådmannen som eventuelt kjøper tjenester. Jeg vil ikke gå inn på noen spørsmål rundt dette nå, sier Følling.

ylkesordfører i Sogn og Fjordane, Jenny Følling (Sp), skal sammen med fylkesrådmannen fortsette sonderinger med tanke på å selge fylkets eierandel i Fjord1. Foto: Odd E. Nerbø