En utenlandsk mann som basehoppet med en kamerat fra Hårstadnebba (1550 moh.) ble meldt savnet torsdag kveld.

Meldingen kom inn til nødetatene klokka 19.31.

– Umulig å hente ut i natt

Hovedredningssentralen sendte et Sea King-helikopter fra Ørlandet. De kom til stedet med en alpin redningsgruppe som ble plukket opp i Molde og på Åndalsnes.

Det er svært bratt i området hvor mannen torsdag kveld ble lokalisert. Operasjonsleder Aron Tonning forklarte at det var behov for ekspertise til redningsaksjonen.

Det var luftambulansen som lokaliserte mannen på 12-1300 meters høyde. Mannskapet på stedet gikk straks i gang med å planlegge redning av personen.

– Han ligger i svært bratt og farlig terreng. Værforholdene gjør at det ikke går an å hente han ut nå eller i natt, sier operasjonsleder Frode Gjøsund til smp.no.

Operasjonen med å hente ut basehopperen vil bli svært krevende, og planleggingen av aksjonen vil starte opp igjen fredag morgen.

Krevende operasjon

Fredag morgen opplyser pressevakt Alf Stormo at redningsmannskapene fortsatt ikke har vært inne i området med folk der basehopperen er lokalisert. De kan dermed ikke slå fast tilstanden til mannen.

– Vi vurderer nå fortløpende om det er mullig å hente han ut. Dette må gjøres på en sikker måte, og det er veldig avhengig av værforhold, sier Stormo.

Teoretisk sett kan det gå mange dager, fortsetter han.

– Mannskapets sikkerhet er førsteprioritet. Det er bratt, ulendt og det er vanskelig å komme inn med helikopter. Eventuelt må vi inn med den alpine redningsgruppa, men det er kaldt i fjellet og vanskelige forhold, sier Stormo.

Basehopperen er savnet etter et hopp fra Hårstadnebbet i Sunndal. Foto: GOOGLE MAPS