Ålesund:

Nå slipper Liv (90) å gå over én kilometer til bussen

På grunn av gravearbeid i Myrlandsveien i Ålesund måtte Liv (90) gå mer enn én kilometer til bussen. Nå har fylket ordnet opp i bussrute-problemene.

  Foto: MARIA FINNØY FAGERVOLL

Gravearbeid Gravingen på Myrlandsvegen er planlagt å vare mellom 8. august og 30. oktober. 150 meter med avløpsledning skal skiftes. 

Nyheter

Sunnmørsposten skrev mandag om 90 år gamle Liv Eidslott som ble nødt til å ta beina fatt etter at det ble startet graving på Myrlandsveien. Arbeidet er planlagt å vare i  tre måneder, og på grunn av stengt veg, ville ikke bussen gå innom det innerste stoppet.

LES OGSÅ: Kommunen kuttet bussforbindelse

– På grunn av denne tilbakemeldingen, og flere andre tilbakemeldinger, har vi inngått et samarbeid med Ålesund kommune og funnet en bedre løsning på busstilbudet i området, sier rådgiver Marit Holen til smp.no.

For å gi publikum et best mulig tilbud i perioden med gravearbeid, justerer FRAM rutene slik:

  • Rute 618 endres til å kjøre til Myrland snuplass om Tverrveien begge veier. Avgang Myrland snuplass settes til 2 min senere enn tiden i ruteheftet. Vegsund trevare og Urdalen blir ikke betjent av rute 618.
  • Rute 616 kjører om Vegsund trevare på alle avganger. NB! Rute 616 kjører om Blindheimstunnelen og Spjelkavik.
  • Rute 440 betjener holdeplassene Vegsund (E39) og Urdalen begge veier. Gjelder hele døgnet.

– Dette betyr at passasjerer som bor i vestre del av Myrland/Vegsund i de fleste tilfeller får ca. 100 meter å gå, til holdeplassen nede på E39, opplyser Marit Holen hos Møre og Romsdal fylkeskommune.