Politiet om GHB-saken:

Tror stoffet er produsert lokalt

Ålesund (NTB): Politiet mistenker at det narkotiske stoffet GHB produseres lokalt i Ålesund, i forbindelse med at det har blitt registrert fem GHB-overdoser, hvorav ett dødsfall, i byen den siste uken.

Politiet har registrert en økning i bruken av det narkotiske stoffet GHB i Ålesund, og mistenker derfor at det produseres lokalt.  Foto: Politiet / NTB scanpix

Nyheter

Siden mandag har politiet registrert fem tilfeller av overdose av det narkotiske stoffet. Onsdag tok tre personer overdose av stoffet på to ulike steder En døde i sitt eget hjem som følge av GHB-inntak og to personer ble innlagt på sykehus.

– Politiet har grunn til å tro at stoffet er produsert lokalt. Stoffbeslagene vil bli sendt til analyse, men det dreier seg om et svært farlig, potensielt dødelig, stoff som ikke akkurat produseres under kontroll av Statens legemiddeltilsyn, sier politiadvokat Mathias Häber til NRK.

Torsdag og fredag har politiet gjennomført flere avhør, og det er opprettet saker vedrørende befatning med stoffet, opplyser politiadvokaten. (©NTB)