Minus og ny Brasil-blokkering for Havila

Dårlig nytt for Herøy-rederi.

Konsernsjef Njål Sævik i Havila  Foto: Nils Harald Ånstad

Nyheter

Havila shipping leverte et resultat før skatt på minus 57,1 millioner kroner for første halvår. De totale inntektene for halvåret falt til 595 millioner kroner, ifølge en børsmelding.

Inntektene for kvartalet endte på 260 millioner, en kraftig nedgang fra 408 samme kvartal året før. Resultatet før avskrivninger for 2. kvartal var på 111 millioner kroner, en nedgang fra 203 i samme kvartal  i fjor.

Havila mister Brasil-kontrakt

Kontrakten med Petrobras terminert få måneder før den skulle ha utløpt.

Per Sævik om offshorekrisa på Sunnmøre:

– Har skyld i dette selv

– Vi ble fartsblind og mistet respekten for lån i milliardklassen. Det sier nestoren i offshore supply, Per Sævik. Han tar nå et knusende oppgjør med byggeboom og gjeldsspiralen i supplynæringen de siste 10 årene.


Brasil-stans

Herøy-rederiet melder også onsdag at kontrakten til Havila Favour i Brasil er blokkert av lokal tonnasje. Kontrakten med Petrobras hadde i utgangspunktet varighet til oktober 2018, ifølge en børsmelding.

Rederiet hadde seks av sine 28 skip i opplag ved utgangen av kvartalet.

Det statlige oljeselskapet Petrobras har også tidliere i år kansellert kontrakter med det norske rederiet.  

Stig Remøy vil ikke om bord i Solstad:

Aker har fått minst ett avslag på frieriet

Olympic avslår tvert frieriet fra Aker om å gå sammen med Solstad Offshore.

– Sparebanken Møre må komme på banen

– Sparebanken Møre må på banen med kapital for å få rederiene gjennom krisen, det mener professor ved Handelshøyskolen, Ola Grytten.


Tror på løsning

Supplyrederiet er fortsatt i forhandlinger om å finne en varig løsning på selskapets finansielle situasjon. Styret påpeker i kvartalsrapporten at selskapet per utgangen av kvartalet ikke klarer å betjene gjelda med dagens inntjening.

Havila mener videre at videre forhandlinger med kreditorer vil gi rederiet handlingsrom til å manøvrere gjennom det krevende markedet, og at situasjonen vil bedres over tid.

Les flere næringslivsnyheter på smp.no