10-åringene fra Godøy er to av de i alt 50 personene fra fylket som er valgt ut til å delta på Hagefesten på slottet. Det er fylkesmannen i samarbeid med ordførerne som har plukket ut de som skal representerer fylket.

– Vi håper at vi kanskje får hilse på kongen, sa Noah håpefullt før  som er klar med gave til Kongen. Det er Jan Rabbens bok «De fire øyene i havgapet».

25 år på tronen

10-åringene Noah Ytterland (t.v.) og Andreas Wennevold fra Godøy er to av de i alt 50 personene fra fylket som er valgt ut til å delta på Hagefesten på slottet.

Da kongeparet gjennomførte sin jubileumsreise langs kysten i sommer ble det arrangert hagefester i alle byene de besøkte. Dagens arrangement er et svar på dette, ved at kongehuset nå inviterer folk fra hele landet til fest i deres egen hage. Alt for å markere at de nå har sittet 25 år på tronen i Norge.

Dronningparken er rigget med scene, bord og  stoler og 50 gjester fra hvert av landets fylker samt Svalbard er invitert. Representanter det offentlige Norge og for organisasjoner De kongelige er beskyttere for, er også på gjestelisten.

Både Kongen og Dronningen skal tale, og flere kjente navn skal underholde med musikk og andre innslag.