Travel natt for politiet på Sunnmøre:

Flere prøvde å slåss mot politiet i natt

Politiet på Sunnmøre hadde nok å gjøre natt til søndag, med blant annet flere fyllekjørere og slåssglade menn.

Illustrasjonsfoto  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Nyheter

Ved midnatt hadde UP fartskontroll i Volda, Kvivsvegen på E39. 12 personer fikk bøter og to personer fikk førerkortet beslaglagt. Høyeste målte fart var 120 km/t i 80-sone. UP stoppet også en personbil etter mistanke om ruskjøring. Det ble tatt utvidet prøve av føreren og førerkortet ble beslaglagt.

Klokka 01.00 stanset politiet en beruset bilfører på Lerstad. Føreren ble tatt inn til utåndingsprøve og førerkortet ble beslaglagt.

Slåssglad 20-åring tatt med hjem av sint kone

Rundt midnatt måtte Sunnmøre politidistrikt rykke ut til Vigra for å tømme en bolig for fulle ungdommer. Det skal ha vært en hjemme-alene-fest som hadde fått flere gjester enn beregnet.

En time senere måtte politiet håndtere en beruset mann i Ålesund sentrum. Mannen, som var i 20-årene, slåss og kranglet med kompiser.

- Anmeldt for dette. Tatt med hjem av sint kone, skriver Sunnmøre politidistrikt på Twitter.

Flere voldsepisoder mot politiet

I løpet av natten var det flere voldsepisoder mot politiet på Sunnmøre. Klokka 01.00 ble en aggressiv beruset mann satt i arresten, etter å ha slåss med flere gjester i Sukla/Eidsnes. Mannen prøvde også å slåss med politiet når de ankom stedet. Politiet oppretter sak.

En mann i 20-årene blir anmeldt for vold mot politiet etter at han forsøkte å slåss med en politipatrulje på et festlokale i Sykkylven/Velledalen.

Klokka 02.00 rykket politiet ut til en privat arrangement i Haried, etter at en beruset mann slåss på arrangementet. Mannen, som ble kjørt til arrest, motsatte seg først dette og skallet til en politimann.

Knuste glassdør i sentrum

I Ørsta ble en overstadig beruset ung mann kjørt hjem av en politipatrulje.

- Overstadig beruset ung mann kjørt hjem av patrulje, etter å ha spydd fra seg i sentrum, heter det i Twitter-meldingen. Politiet måtte også avslutte et arrangement i Ørsta iløpet av natten. Arrangementet skulle være rusfritt, men på grunn av for mange fulle personer og for få vakter, måtte politiet avslutte det.

I Ålesund sentrum ble en beruset mann satt i arrest etter å ha knust en glassdør i en boligblokk. Politiet oppretter sak på hendelsen. To unge menn ble bortvist fra sentrum etter å ha urinert på offentlig sted.

Fulle personer badet i elva

Heller ikke politiet i Sogn og Fjordane hadde lite å gjøre natt til søndag.  Like etter klokka 02.00 fikk politiet melding om at flere fulle personer badet i elva i Stryn. Politiet rykket ut og fikk personene til å komme opp av elva og avslutte badingen.

Klokka 03.20 rykket politiet ut etter melding en bil som hadde kjørt av veien på rv 15, Langsethhøgda i Stryn. Bilfører, som var i tenårene, ble tatt med til blodprøvetaking etter mistanke om fyllekjøring.