Kutter mens sjefene får bonus

Mediekonsernet Polaris skal kutte 300 millioner, men sjefene får bonus eller ekstralønn i år.

Bonus Konsernsjef Per Axel Kock i Polaris får utbetalt en bonus på 417.000 kroner i år, selv om det var for et år da konsernet meldte om 160 millioner kroner i kutt. Dette blir utbetalt som "prestasjonsbasert lønn", og gjelder for 2015.  Foto: Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Nyheter

Sjefene for både mediekonsernene Polaris og Amedia får utbetalt bonuser og ekstralønn samtidig som avisene må kutte. Det skriver Klassekampen.

Ap ut mot mediesjefenes lønnsbonus

Oslo (NTB): Samtidig som mediekonsernene Polaris og Amedia må kutte millioner og et stort antall ansatte, får sjefene utbetalt bonus eller ekstralønn i år, melder Klassekampen.


Sviktende annonseinntekter

Norske mediehus har slitt med sviktende annonseinntekter i flere år. I slutten av august varslet Polaris kutt på 300 millioner kroner fram mot 2020, og forrige uke ble det klart at konsernets største avis, Adresseavisen, mister 60 årsverk.

Les også: Må spare 21 millioner

Konsernsjef Per Axel Kock får derimot utbetalt en bonus på 417.000 kroner i år, selv om det var for et år da konsernet meldte om 160 millioner kroner i kutt. Dette blir utbetalt som "prestasjonsbasert lønn", og gjelder for 2015.

Les også: Polaris media varsler nedbemanning de neste årene

Bonusordninger

– Ideelt sett skulle vi gjerne vært foruten bonusordninger. De nye kuttene vil selvfølgelig prege diskusjonen om bonus for neste år, sier Terje Eidsvåg, journalist i Adresseavisen og ansattrepresentant i konsernstyret i Polaris til Klassekampen.

Lønnssystemet for toppledelsen i Polaris ble endret i 2014, slik at bonusene nå fastsettes etter bestemte vilkår og ikke ut fra skjønn. Styreleder Bernt Olufsen i Polaris forsvarer at konsernet utbetaler bonuser til topplederne.

– Prestasjonsbasert lønn er med på å sette tydelige krav og mål for våre ledere og er en god måte å forankre selskapets strategi i konsern­ledelsen, sier Olufsen.