Stakk etter trafikkulykke:

Sjåfør tiltalt etter påkjørsel

Lastebilsjåfør i 40-årene tiltalt for å ha forlatt en skadet mann etter påkjørsel i Herøy.
Nyheter

Det var lørdag 12. desember 2015 at en 26 år gammel mann ble funnet påkjørt ved Røyra, ikke langt fra Herøybrua på Leinøya.

Mannen ble fraktet til Haukeland universitetssjukehus i Bergen med Sea King-helikopter. Skadeomfanget var kritisk og alvorlig.

Funn på stedet gjorde at politiet etterlyste en Volvo lastebil.


Mann kritisk skadd:

Politiet etterlyser Volvo lastebil

Krimteknikarar er på veg til staden der ein person truleg er påkøyrd i Herøy kommune. Politiet ber om tips rundt bil med skadar.


Etter kort tid ble lastebilen funnet i Nordfjord og sjåføren, en mann i 40-årene, ble pågrepet.


Politiet har siktet en mann:

Har funnet lastebil etter påkjørsel

Politiet mener de har funnet riktig bil etter påkjørselen i Herøy. En 26 år gammel mann ligger fortsatt kritisk skadd på Haukeland universitetssjukehus. Mannen som er siktet for å ha kjørt på 26-åringen erkjenner ikke straffskyld.


Tiltalt

Nå har Statsadvokatene i Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, tatt ut tiltale mot sjåføren.

Sjåføren er tiltalt etter straffelovens paragraf 288: "Med fengsel inntil 3 år straffes den som hensetter en annen i hjelpeløs tilstand med fare for liv, kropp eller helse. På samme måte straffes den som unnlater å gi hjelp til noen i hjelpeløs tilstand som vedkommende har en plikt til å dra omsorg for.", samt Vegtrafikklovens paragraf 31 for å ha unnlatt å stanse og hjelpe en person som er kommet til skade etter å ha vært innblandet i trafikkuhell.

Statsadvokaten vil også legge ned påstand om tap av førerretten for sjåføren. Rettssaken mot mannen er berammet til midten av desember i Søre Sunnmøre tingrett.


Påkjørselen i Herøy:

Utvider siktelsen - lastebilsjåfør fengslet for en uke

Politiet utvider siktelsen for mannen som er pågrepet i forbindelse med trafikkulykken på fylkesveg 654 ved Røyra i Herøy. Mannen ble fengslet for en uke, men har anket, opplyser forsvareren.Ikke lenger fare for bevisforspillelse:

Siktet sjåfør er løslatt

Den siktede mannen i 40-årene etter påkjørselen i Herøy er løslatt fra varetektsfengsling.