Flere hundre tok trappene til Digergubben

Suksessåpning i Midsund.
Nyheter

– Sherpaene har gjort en fantastisk jobb hos oss. Og det har svært mange også utenfor egen kommune lagt merke til. Interessen for vårt prosjekt har allerede gitt positive ringvirkninger for det lokale næringslivet. Båtturismene har økt allerede og det meldes om fulle ferjer i helgene, sier Kolbjørn Ove Stølen i Midsund Idrettslag.

Han er den svært engasjerte prosjektlederen for bygginga av de såkalte Midsundtrappene som et lag på fire sherpaer fra Nepal nå sluttfører denne uka.

Oppstart 25 mai

Det vil si at første byggetrinn nå sluttføres.

– Sherpaene har siden oppstarten 25. mai laget 1500 trinn, slik at vegen helt opp til Digergubben nå er sluttført, sier Kolbjørn Ove Stølen.

Lørdag ble dette markert på toppen med over 300 personer tilstede.

Første del av prosjektet koster fire millioner kroner, men Midsund IL vil ikke ha ei krone i gjeld eller lån.

(saken fortsetter under)

STØTTESPILLER Svanaug Lillebø Rakvåg i Sparebanken Møre kunne skjenke Midsund IL og Kolbjørn Ove Stølen en sjekk på 400.000 kroner i ren pengestøtte lørdag.  Foto: Martin Stølen

Solide støttespillere

– Halvparten blir dekket av tippemidler. Så har vi fått tunge sponsorer, blant annet har Gassror gitt oss 750.000 kroner og Sparebanken Møre 400.000 kroner som de største.

Også Sjøvik AS har bidratt med drøye 200.000 kroner, forteller Kolbjørn Stølen.

I mai neste år kommer et nytt lag av sherpaer til Midsund.

– Da skal vi begynne på vegen opp mot Rørsethornet, det mest spektakulære fjellet på hele Romsdalskysten, sier Kolbjørn Ove Stølen.

(saken fortsetter under)

Sherpaer bygger steintrapper i rekordfart

– Dette er den beste tilgangen på stein vi noen gang har opplevd i Norge.

Sherpaer bygger tursti

Han er sikker på at dette vil gi en positiv effekt, både for bygdefolket og ikke minst for å trekke til seg flere turister til øya.


12 millioner totalt

Hvis de lykkes å fullføre alle tenkte prosjekt vil totalprisen kommer på 12 millioner kroner og sluttstrek settes i løpet av 2018.

Første del har  i alle fall slått an og lovordene satt løst under åpninga lørdag på Digergubben.

Les flere nyheter fra Nordre på smp.no