Bossbilsjåfør frikjent

Ei kvinne fikk amputert en fot etter at hun ble kjørt ned av en bossbil i Ålesund sentrum. Nå er sjåføren frikjent i Sunnmøre tingrett.

Ambulanser rykka ut til stedet der ei eldre dame ble påkjørt ved rutebilstasjonen i Ålesund.  Foto: Marius Rosbach

Nyheter

Det var i august i fjor at ei eldre dame ble kjørt til sjukehus med alvorlige skader i en fot etter at hun ble påkjørt av en søppelbil.

I tiltalen het det at sjåføren ikke var tilstrekkelig aktpågivende og varsom i forbindelse med at han skulle kjøre frem til en ny bossdunk, idet han hadde en aggressiv kjørestil og unnlot å forsikre seg om at det ikke var mennesker i nærheten av bilen.

Bistandsadvokaten la ned påstand om at tiltalte dømmes til å betale oppreisningserstatning på 100.000 kroner til kvinna.

Ingen vitner til påkjørselen

Sjåføren er nå frifunnet. Selv om vitner mente at tiltalte hadde "fole stygge kjøring" like før, var det ingen som skal ha sett bilen akkurat da kvinna ble påkjørt. En logg viste at bilen kan ha kjørt i fire km/t. Retten tror at kvinna, som gikk i selve kjørebanen, kan ha kommet inn i blindsonen på bilens høyre side.

Retten mener dermed at hendelsen er et resultat av uheldige omstendigheter, og som førte til særdeles store konsekvenser for den eldre kvinnen.

Frifinnelsen var enstemmig.