Driftsinntektene for Ekornes-konsernet i tredje kvartal var 7,1 prosent lavere enn tredje kvartal i 2015. Totalt endte driftsinntektene for kvartalet på 712,8 millioner kroner, melder konsernet i en børsmelding mandag morgen.

Nedgangen i driftsinntektene skyldes i hovedsak redusert salg av Stressless i markedene Norge, Storbritannia, Sentral-Europa og Sør-Europa.

Omsetningen i Stressless-segmentet for tredje kvartal var 520,1 millioner, noe som er 12 prosent lavere enn tilsvarende periode i fjor.

Likevel har konsernet økt lønnsomheten.

Justert/underliggende driftsresultat (EBIT) endte på 111,1 millioner kroner, og justert EBIT-margin endte på 15,6 prosent. Resultatet etter skatt endte på 99,6 millioner, noe som er opp 47,3 millioner fra tredje kvartal 2015. Bedringen skyldes lavere råvarepriser og reduserte lønnskostnader sammenlignet med tredje kvartal i fjor.

Les også: Ekornes kutter 50 stillinger

Kutter stillinger

Tidligere i år ble det kjent at konsernet har satt i gang en rekke tiltak for å redusere kostnader. I oktober besluttet konsernet at de skal nedbemanne med inntil 50 stillinger.

Reduksjonen vil i hovedsak skje innenfor Stressless-segmentet og på konsernnivå, og tiltakene er ventet å redusere de årlige kostnadene med med om lag 20 millioner kroner, skriver konsernet i børsmeldingen.

Effektene av tiltakene er i ferd med å materialisere seg og forventes å fortsette med det inn i 2017, skriver konsernet.

– Innovasjon avgjørende

– Gjennom 2015 og 2016 har Ekornes konsentrert seg om å redusere kostnader, øke lønnsomhet og styrke konkurranseevnen, sier konsernsjef Olav Holst-Dyrnes ifølge børsmeldingen.

– Vi vil fortsatt konsentrere oss om effektivitet, men vi gir nå vekstfremmende tiltak mer oppmerksomhet. Innovasjon, produktutvikling og videreutvikling av distribusjonen er avgjørende områder for oss fremover for å styrke markedsposisjoner og skape vekst over tid,» sier konsernsjef Olav Holst-Dyrnes.

Les flere næringslivsnyheter på smp.no