I alt fem personer ble skadet i en ulykke i Sande tidlig fredag - en av dem ble fraktet bort i luftambulanse.

Kvinnen er alvorlig skadet, men tilstanden stabil. Det opplyser Helse Møre og Romsdal i en pressemelding ved 12.20-tida fredag.

I tillegg er to voksne personer moderat skadet og to barn har mindre skader. Alle fire er til observasjon hos intensivavdelingen ved sjukehuset i Ålesund.

Alle var innblandet i ulykken som ble forårsaket av en hjortepåkjørsel.

Ettersøksleiar i viltnemnda:

– Den verste hjortepåkøyrselen eg har sett (krever abonnement)

Det var ved 8-tida nødetatene rykket ut til en trafikkulykke noen hundre meter nordvest for Drageskaret i Gursken.

Åpne video fra ulykkesstedet i nytt vindu

Også på Bigset i Hareid kolliderte to biler i morgentimene.

(saken fortsetter under)

Truffet av hjort

Innsatsleder Vebjørn Sjåstad hadde i morgentimene ikke oversikt over tilstanden til de skadde.

Men han opplyste at politiet hadde fått snakket med de involverte og med vitner. Blant annet har føreren av en av de involverte bilene forklart seg.

– Utifra det som er forklart, er det en bil som har kjørt oppover fra Drageskaret mot Larsnes som har truffet en hjort. Denne hjorten ble da kastet over i motgående kjørefelt, der den har truffet en bil som kom kjørende imot, sier Sjåstad.

(saken fortsetter under)

Les også: Tre kollisjonar mellom hjort og bil på under ei veke mellom Gursken og Larsnes (krever abonnenment)

Ifølge føreren av den første bilen sin forklaring, skjedde dette umiddelbart. Hjorten skal altså ha blitt slengt over og truffet den andre bilen. Hjorten har havnet inn i bilen som kom kjørende imot.

– Den bilen som fikk hjorten inn i seg, fortsetter så og treffer en tredje bil som sto ved avkjøringa til Sandvika. Bilen ble torpedert rett ut i terrenget, der den ligger nå, sier Sjåstad.

(saken fortsetter under)

I den tredje bilen skal det ha vært tre personer. Sammenstøtet med den tredje bilen skjedde flere hundre meter fra stedet der hjorten ble påkjørt.

Politiet fikk fredag morgen først melding om en hjortepåkjørsel, så melding om trafikkulykken. Viltnemnda er på stedet for å undersøke, og utelukker ikke at det kan ha vært flere påkjørte hjorter.

Les flere nyheiter fra Søre og Nordfjord på smp.no

Ferjekø

– Hva vet dere om trafikksituasjonen da ulykka skjedde?

– Bilene som kom nedover var sannsynligvis fra ferjekøa i Årvika. Så det var sannsynligvis litt trafikk, sier innsatslederen.

Det ble meldt om køer og en del biler som måtte vente. Klokken 9 slippes trafikken forbi. Vegbana er fuktig, melder vår reporter på stedet.