Det kommer fram i melding som akkurat er sent Oslo børs. Etter timesvis med forhandlinger setter nå bankene foten ned overfor de obligasjonseierne som ikke vil støtte refinansieringsplanen. Havila vil bli slått konkurs mandag klokka 15 om ikke obligasjonseierne bøyer av og godtar en kompensasjon på 15 prosent, tilsvarende en samla utbetaling til obligasjonseierne på 60 millioner kroner.

"Utsteders styre har konkludert at restruktureringsforslaget som beskrevet i børsmelding den 9. November 2016 er det eneste mulige alternativ til konkurs. Forslaget til selskapets obligasjonseiere vil effektivt sett være identisk med det som er beskrevet i vedlagte innkalling til obligasjonseiermøter, datert 9. november 2016. Selskapets styre har satt en tidsfrist fram til senest 15:00 CET mandag 28. november 2016 til å sikre nødvendig tilslutning fra alle interessenter", er formuleringen som brukes i børsmeldingen.

Havila viser i børsmeldingen til at denne informasjonen har de mottat i form av et brev fra bankene.

"Det vises til børsmelding 23. november 2016 hvor det er underrettet om at  obligasjonseiere i HAVI08 ikke støttet restruktureringsforslaget slik som dette  er fremlagt i børsmelding datert 9. november 2016 med tilhørende term sheet. Selskapet har mottatt brev (vedlagt) fra de sikrede bankene i fellesskap, og er gjennom denne underrettet om at de sikrede bankene har til hensikt å akselerere sine krav under de respektive låneavtalene, og at formell notis om dette kan påregnes innen kort tid", heter det i børsmeldingen.

Administrerende direktør Njål Sævik i Havila Shipping. Foto: Staale Wattø