– Det er sinnssykt dyrt å være med, men vi skal gjøre et forsøk på å få kjøre alle løp neste år.

Sier unggutten fra Langevåg som har et brennende ønske om skaffet til veie nok penger for full satsing i klasse RX2 neste år.

Petter Solberg

Dette handler om rallycross på bane, der verdensmesteren Petter Solberg og landsmann Andreas Bakkerud til helga skal avslutte årets runder i den «grommeste» klassen; World RX. Denne runden går i Argentina. Solberg og Bakkerud kan i beste fall bli nr. 2 og 3. For seieren sammenlagt har gått til svensken Mathias Ekstrøm.

I klassen under World RX kjører den såkalte RX2-klassen, der førerne er unge og lovende utøvere som kjøper seg plass på et team.

Sterk 4. plass

Henrik Krogstad fikk en mulighet i sommer til å delta under runden på Hell i Trøndelag. Med minimal trening i den spesielle bilen kjørte unggutten inn til en sterk 4. plass.

4. plass Henrik Krogstad (nærmest) fikk prøve seg i en runde av RX2-klassen i år, under runden på Hell i Trøndelag der 18-åringen imponerte med 4. plass. Foto: ROBERT JENSEN SÆTHER

Henrik, som ble kåret til «Årets Bilsporttalent» i 2015 og vant 300.000 kroner, mener sjøl han er god nok til å kunne vinne sammenlagt i neste års RX2-klasse.

– Jeg går for å vinne. Hvis vi får deltatt i alle løp, sier en alltid offensiv unggutt.

Tøft økonomisk

Han har Robin Lindquist til å jobbe for seg med markedsføring. Lindquist innrømmer at det er tøft å skaffe nok økonomiske midler for å kjøre alle sju rundene i RX2 – klassen.

– Det første løpet for Henriks del blir i Belgia 12. til 14. mai. Så er det løp i blant annet Sverige, Tyskland, Sør-Afrika, Canada og Norge med god mediedekning. Vi jobber opp mot en rekke lokale sponsorer og har fått mye positiv respons. Men det gjenstår fortsatt en del arbeid, innrømmer Lindquist.

I år stilte unge Krogstad i rallycross med en Subaru, men etter det Sunnmørsposten erfarer ble ikke arbeidet med bilen kvalitetssikret godt nok. Og de gode resultatene uteble.

Hvis teamet rundt Henrik Krogstad lykkes med å skaffe til veie et sjusifret beløp og innpass i RX2-klassen, er det ingen som tvil om at gutten er sportslig god nok. For bilene som stiller opp skal ha likt utgangspunkt hva motorkraft gjelder.

Da er det sjåføren bak rattet det kommer an på. Der er Henrik Krogstad av de mest spennende framtidsnavn i norsk og internasjonal motorsport.

4. plass: Henrik Krogstad (nærmest) fikk prøve seg i en runde av RX2-klassen i år, under runden på Hell i Trøndelag der 18-åringen imponerte med 4. plass. FOTO: ROBERT JENSEN SÆTHER Foto: ROBERT JENSEN SÆTHER