For femte år på rad:

Ålesund kåret til dårligste sykkelby

Av 30 byområder kom Ålesund igjen på 30. plass i kåringen av Norges beste sykkelby.

Illustrasjonsbilde.   Foto: Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Nyheter

For femte år på rad ligger Ålesund på jumboplass i undersøkelsen "Syklist i egen by", som er en temperaturmåling av hvordan forholdene i byen oppleves av syklister.

Undersøkelsen bygger på 2548 svar, de fleste fra forbundets egne medlemmer.

Lillestrøm, Kristiansand og Kongsberg troner derimot på toppen - det gjorde de også  ved forrige kåring for to år siden.


Byutvikling i Ålesund:

Har ikke penger til å gjøre Ålesund en god sykkelby

Det mangler ikke planer som kan gjøre Ålesund til en god sykkelby. Som vanlig er det pengene det står på.


Sprik

Undersøkelsen viser at det er stort sprik mellom de beste og de dårligste byene, skriver Syklistenes Landsforening i en pressemelding.

– Jevnt over har norske byer fortsatt en lang vei å gå for at sykkel skal være foretrukket transportmiddel på daglige, korte reiser, sier generalsekretær Morgan Andersson i Syklistenes Landsforening ifølge pressemeldinga.


Trenger kollektivpenger

Lang veg til bedre busser

Sunnmørsordførere ønsker seg bedre busstilbud rundt Ålesund og håper staten vil betale.Ålesund-regionen ber om mer kollektivpenger fra staten

Ålesund-regionen vil inn i ordningen med bymiljøavtaler med staten.


– Utålmodige

Syklistenes Landsforening øyner imidlertid håp. De har snakket med planleder Liv KJersti Finholt i Ålesund kommune, som trekker fram planlagte prosjekter på Lerstad, Blindheim-Flisnes, Steinvågneset og Volsdalsberga.

– Det har ikke vært mangel på planer for sykkelsatsning gjennom årene, og i kommuneplanen er hovedveinettet for sykkel skissert. En del av prosjektmidlene brukes nå på en treårig prosjektstilling for å få fart på sykkelsatsningen i byen, sier Finholt.

– Vi vil både se på hvordan vi kan få gjennomført allerede planlagte prosjekter og finne gode og enkle prosjekter som gjør det lettere å velge sykkel. Vi er utålmodige og er på jakt etter prosjekter som kan realiseres fort, framhever planleder Liv Kjersti Finholt i Ålesund kommune.