Julegudstjenestene i Ålesund

Snøfall, julekuler, gjetere og korps

De mange gudstjenestene i Ålesund julaften dro som vanlig smekkfulle hus.
Nyheter

I Spjelkavik kyrkje var det Bjarte Hove som var prest og han holdt en preken hvor han dro inn julekuler og dro paralleller til NRK-kalenderen "Snøfall". De som stod for musikken fra Spjelkavik skulekorps, Kristin Øvstebø (solosang) og Ola Eide på orgel.

Tradisjon

Korps Spjelkavik skulekorps stod for mye av musikken i Spjelkavik kirke. 

Tonje Haugen og Brite Mari Fløtre er begge på plass i Spjelkavik kirke på julaften, som begge synes er en fin tradisjon.

- Jeg prøver å få det med meg når jeg feirer jul i Ålesund, det er god stemning og bra musikk, sier Brite Mari Fløtre, som også har spilt i Spjelkavik skulekorps som deltok i gudstjenesten.

Ekstra stoler

Emblem Det var godt oppmøte på julegudstjenesten på Emblem bedehus, julestemningen ble levert av blant andre Respons og Birgitte Velsvik. 

Også på Emblem bedehus var det fullt hus, og det var satt ut ekstra stoler i inngangspartiet på bedehuset. Noe utenom det vanlige under dagens gudstjeneste på Ebmlem var at Oddrun og Kai-Even Bjørdal som ledet an i gudstjenesten var kledd som gjetere. Tanken var å sette handlingen i Betlehemsmarkene.