Luftfartstilsynet

Flyplassangrep kan skje i Norge

Skyteepisoder som hendelsen i Florida fredag, kan også skje i Norge, ifølge Luftfartstilsynet.

  Foto: Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Nyheter

– Dersom det jeg har fått referert av hendelsesforløpet i USA er riktig, så praktiserer de regelverk, prosedyrer og rutiner på samme måte som i Norge. Og da er jo svaret på om dette kan skje i Norge ja, sier seksjonssjef Jørgen Ingebrigtsen i Security i Luftfartstilsynet til NRK.

Fem personer ble drept da en mann begynte å skyte mennesker ved bagasjebåndene på flyplassen i Fort Lauderdale fredag. Gjerningsmannen hadde fraktet våpen med bagasjen, noe man også kan gjøre i Norge.

Bagasjeområdet er ikke innenfor

Ingebrigtsen sier det strenge sikkerhetsregimet opphører når reisende henter bagasjen.

– Bagasjeområdet er ikke innenfor det som er definert som sikkerhetsbegrenset område, sier Ingebrigtsen.

Stanse sånne folk

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) mener et økt trusselbilde og samfunnsdebatt kan føre til økt sikkerhet på flyplasser i framtiden.

– Vårt samfunnsoppdrag må være å skape et samfunn der vi klarer å stanse sånne folk før de går løs på befolkningen, uavhengig av om de vil gjøre det på en flypass, på en togterminal eller et kjøpesenter, sier statsråden. (©NTB)