Bryne tapte fogderikampen i Ap

En svært dramatisk valgkamp i Møre og Romsdal Ap endte med at Anne Kristin Bryne fra Ålesund tapte kampen om nestledervervet.

Vant valget: Leder Per Vidar Kjølmoen og nestleder Berit Tønnessen i fylkeslaget.  Foto: Hilde Hovik

Nyheter

Årsmøre Møre og Romsdal Arbeiderparti:

Foreslo å kaste fylkeslederen i Ap

Roar-Dyb Sandnes fra Giske Ap gikk på talerstolen på årsmøtet og  foreslo å kaste lederen for fylkespartiet.

Før nestledervalget var klart, hadde årsmøtet også stemt over et forslag om å kaste fylkesleder Per Vidar Kjølmoen til fordel for  Bryne. Det var Roar Dyb-Sandnes som foreslo å kaste Kjølmoen, men forslaget falt med 101 mot 55 stemmer.

Kjølmoen pådro seg mye vrede da han innkalte delegasjonslederne fra de tre byene til et møte før valgkomiteen hadde lagt fram sitt forslag og før debatten hadde startet.

– Kan ikke kuppe et valg

– Jeg har ikke vært med på maken, utbrøt Sindre Nakken fra Ålesund da han gikk på talerstolen etter at «gruppemøtet» med de tre byene var over.

– Man kan ikke kuppe et valg på denne måten før valgkomiteen har lagt fram innstillinga si. Vi har fått en vanskelig situasjon nå, men den situasjonen var det fylkeslederen selv som skapte da han ikke på talerstolen, sa Nakken.

(saken fortsetter under)

Tapte Anne Kristin Bryne fra Ålesund tapte avstemmingen søndag.  Foto: Hilde Hovik

Ap-landsmøte uten Vinje Aurdal

Ålesunds-ordfører Eva Vinje Aurdal blir ikke med på Aps landsmøte.

AUF tapte slaget om Lofoten

Olje-forkjemperne i Møre og Romsdal Ap vant fram under søndagens votering på årsmøtet.


Kompromiss falt

Resultatet av møtet med delegasjonslederne var et kompromissforslag der fylkespartiet innfører en ordning med to nestledere – både Anne Kristin Bryne og Berit Tønnessen.

Det lå ei stund an til at dette kunne bli et kompromiss som kunne roe gemyttene, men forslaget om to nestledere fikk ikke flertall.

Ba om kampvotering

Det gjorde kanskje inntrykk  at Tønnessen gikk på talerstolen og sa at man ikke kunne legge lokk på en vanskelig debatt på denne måten.

– Jeg ønsker å bli satt opp mot Anne Kristin Bryne, sa Tønnessen.

Under debatten la støttespillerne til Tønnessen vekt på at styret må få en representant fra Nordmøre hvis partiet skal ha noen mulighet ti lå vinne valget til høsten. Nordmørslista lurer i kulissene, og et fylkesparti uten tillitsvalgte fra Kristiansund vil ikke bli særlig populært i nordfylket. 

Resultatet ble et klart flertall for Tønnessen med 101 stemmer mot 55 for Anne Kristin Bryne.  


Mulig flertall i Ap for Lofoten-kompromiss

Ap-leder Jonas Gahr Støre har støtte fra åtte av elleve fylkespartier til kompromissforslaget om konsekvensutredning av oljevirksomhet i deler av Lofoten. 

 

Ap-fylkesårsmøte i helga:

Fogderikampen herjer i Ap

– Vi må ha takhøyde for debatt i partiet. Det sier fylkesleder i Ap, Per Vidar Kjølmoen.