I følge arrangørene har jenteandelen økt fra 7 til 12 prosent på fem år. Lena deltar på TG for tredje gang og har alltid vært fascinert av spill.

Inspirert av pappa

- Jeg så pappa spille da jeg var 4-5 år gammel. Etter hvert prøvde jeg selv, og spill ble en del av oppveksten. Den første konsollen jeg spilte var en Nintendo 64. Det er fint at andelen jenter på TG øker. For meg har det alltid vært en naturlig del av fritiden, sier Lena.

Hun er på TG sammen med venner. De kjørte ned til Hamar natt til onsdag og stortrives med å tilbringe påskedagene foran skjermene i Vikingskipet.

De er ikke alene. I følge kommunikasjonsansvarlig, Simon Eriksen Valvik, er det rekord i antall deltakere.

- Vi venter at nærmere 7000 mennesker kommer innom landets desidert største påskehytte i år, sier Eriksen Valvik.

Også han gleder seg over at jenteandelen går opp.

- Vi som arrangører har jobbet aktiv i mange år med å fange jenters interesse. Et av tiltakene er aktiviteter som spiller mer på jenters interesse, sier han.

Spillene lages for gutter

Truls Honningdal (21) spilte pokemon for første gang som 4-åring. Han mener at spillprodusentene skreddersyr spillene til de største brukerne.

- En del av spillene inneholder mye gørr og blod. Det fenger nok gutter mer enn jenter.

Lena Magerholm tror utviklingen går mot flere jenter som spiller. Selv har hun aldri reflektert så mye over kjønn når hun spiller.

- Jeg har alltid spilt fordi det er gøy og sosialt. Datatreffet i Vikingskipet er liksom høydepunktet på året. Her treffer vi likesinnede og kan dyrke interessen i fire-fem døgn. I tillegg er det alltid mye nytt å se, og man får hjelp til alt. Det er til med sykepleiere og leger i crewet hvis man trenger det, sier Lena.

Hennes favorittspill gjennom tidene har vært Zelda.

- Søvn?

- Det blir litt soving her og der når man blir for trøtt, men vi er ikke her for å sove, sier kvinnen som til daglig studerer kunst og håndtverk på Høgskolen i Volda.

Studerer spill

Bjørn-Erik Huse (21) fra Ålesund ønsker å gjøre lidenskapen for spill til levebrød.

Han er for tiden inne i sitt første år som student på Noroff høgskole i Bergen hvor han tar en bachelor i 3D/spilldesgn.

- Jeg har alltid likt å være kreativ. Dataspill involverer mer enn bare data. Det er også masse kunst i form av tegning, maling, musikk og mye annet. Jeg er mest interessert i den kunstneriske delen som involverer tegning og 3D modellering. Jeg byttet interesse fra ingeniør til 'kunster' for omlag to år siden, og bestemte meg for å satse på en karriere jeg faktisk brydde meg om, sier Huse.

Han tror det er gode muligheter til å få jobb. Ikke bare innen utvikling av spill.

- Markedet er alltid i endring. Det er jobbmuligheter innen underholdning, reklame og i mediebransjen, sier Bjørn-Erik Huse.

Han synes studiet er veldig interessant og lærerikt, men også krevende.

- Jeg har fått utrolig stor respekt for de som lager så vakre spill som Overwatch, The Witcher, Nier, etc. Videospill er virkelig en kunst for seg selv, sier Bjørn-Erik Huse.

Han deltar på TG for fjerde gang, og blir alltid like fascinert av stemningen i skipet som er lastet med datainteresserte folk i alle aldre.

Deltakerne kan velge mellom en lang rekke spillturneringer, foredrag og aktiviteter på ulike stands.

Foruten salg av tradisjonell junkfood, cola og energidrikker, tilbyr Hedmark fylkeskommune gratis frukt til datanerdene. I fjor gikk det med over 1,5 tonn frukt. De som ønsker kan dermed få sin påskeappelsin, selv om skiføret er dårlig.