Politiet åpner etterforskning i Bingsa-saken

Politiet bekrefter i ei pressemelding tirsdag at de åpner etterforskning av mulige straffbare forhold i Bingsa-saken.
Nyheter

Politiet har mottatt anmeldelse fra Ålesund kommune for mulige straffbare forhold knyttet til Bingsa. Det vil bli åpnet etterforskning, skriver politiet i ei pressemelding.

– Ålesund kommune har levert en anmeldelse for et mulig straffbart forhold, jf. Straffeloven § 387. Paragrafen omhandler korrupsjon og har en strafferamme på inntil tre år i fengsel, sier politioverbetjent Eivind Klokkersund ved økoteamet i Møre og Romsdal politidistrikt i pressemeldinga.

I en serie artikler har Sunnmørsposten avdekket at en entreprenør som jobbet ulovlig for Ålesund kommune, også utførte arbeid privat for Bingsa-sjefen. Avsløringene har skapt politisk debatt og saken har vært oppe til behandling i kommunens kontrollutvalg, før den ble meldt til politiet.

SISTE NYTT: Alt om Bingsa-skandalen her

Politiet vil foreta de etterforskningsskritt som anmeldelsen avstedkommer, og om nødvendig vil Møre og Romsdal politidistrikt søke bistand fra Økokrim, heter det.

Politiet kan foreløpig ikke si noe om hvor lang tid etterforskingen vil ta, erfaringsmessig tar økonomiske straffesaker av denne karakter noe tid å etterforske.

Kontrollutvalget skal kontrollere kommunen, men rådmann og kommunalsjef var med på det lukkede møtet

– På avstand synes jeg det er underlig at de er med på heile saksbehandlinga, sier bystyrerepresentant Hans Kjetil Knutsen (Ålesundlista).


Godkjente utbetalinger til ektemannens firma:

Mener politiet bør etterforske virksomhetsleder

To eksperter mener politiet bør etterforske om det ble gjort noe ulovlig da Sigrun Jahren anviste regninger til ektemannen.