Tirsdag avskiltet politiet i Ålesund en bil på Volsdalsberga, etter at naboer varslet om en farkost med store mangler - blant anna knuste front- og sideruter. Bilen skal ha blitt brukt til overnatting, og det var mye søppel rundt bilen.

Ifølge en småbarnsmor som har kontakta Smp.no, men som ikke ønsker navnet sitt i avisa, har forholdene på Volsdalsberga de siste dagene blitt så ille at hun ikke har orket å dra dit med barna.

– Vi har brukt Volsdalsberga mye, blant for å kaste frisbee-golf. Men de siste ukene har det blitt utrivelig. Det er mye søppel og rot, men det rydder kommunen opp. Verre er det med menneskeavføring og dopapir. Det lukter forferdelig, og eine ungen tråkka oppi det, sier kvinna.

Les flere nyheter fra Ålesund her

I tillegg til bilen som blei avskiltet forteller hun at det ser ut til å komme flere biler på kveldstid med folk som overnatter på parkeringsplassen. Hun håper at den avskiltede bilen fjernes og at kommune og politi tar grep.

Vil fjerne avskilta bil

En avskiltet bil i ikke-kjørbar stand er å anse som et vrak, og det  er kommunens ansvar å fjerne rusk og vrak. Politiet sa tirsdag til Smp.no at de ville ta kontakt med kommunen angående dette.

Politiet har ikke tatt kontakt ennå, men jeg har i dag tidlig bedt Ålesund parkering fjerne bilen. Den vil fjernes fortløpende, og så skal vi  rydde området og fjerne søppel, sier Tore Rekdal i Ålesund kommune.

– Det ser jo ikke ut der da. Vi har folk som tømmer bossbøtter og rydder der daglig, sier Rekdal.

Parkeringsvakter

Biler som er i for god stand til å avskiltes kan kommunen ikke fjerne uten videre.

Men disse bilene kan kommunen ta for ulovlig parkering, dersom de står der i over fem timer. Foreløpig har ikke kommunen håndhevet dette på Volsdalsberga, men Rekdal sier at de nå tar grep.

Parkering forbudt Parkering forbudt over fem timer. Men foreløpig har ingen bøter blitt utskrevet på Volsdalsberga. Foto: Stig Vågnes

– Jeg sitter og tegner nye skilt nå, som vi skal få satt opp fortløpende. Så dette blir bra, sier Rekdal.

– Egentlig vil vi at dette skal være en åpen plass for turgåere og badegjester, men nå er det et problem at det er mange andre som bruker parkeringsplassen, sier han.

Blant anna har plassene blitt brukt av folk som jobber i sentrum og av kursdeltagere tilknytta brannvesenet.

– Når det er finvær er det trangt med plasser fordi der står så mange biler fra før. Nå skal noen plasser reserveres til brannvesenet. Resten skal være åpne plasser med parkering forbudt i over fem timer, sier Rekdal.

– Nå skal Ålesund parkering begynne å håndheve reglene.

St. Hans

Neste uke skal det være St. Hansfeiring på Volsdalsberga. Avdelingsingeniøren lover at området skal ryddes fortløpende fram mot dette.

Det er Bypatrioten som skal arrangere St. Hansfeiringa på Volsdalsberga i år. Trine Klemetsen i Bypatrioten forteller at også de har blitt kontakta av folk som har varsla om forholda i det siste.

– Vi setter stor pris på at det blir tatt tak i. Det er en vanskelig sak, det forstår vi. Men vi kan ikke ha det sånn på et av de flotteste uteareala i Ålesund, sier hun.

– Vi håper at politiet og kommunen finner ei ok løsning på det, og gleder oss veldig til St. Hans.

Torsdag fjernet kommunen denne bilen som brøt med reglementet. Foto: STAALE WATTØ