Sognerådslederne i Ålesund er enige. Det vil være svært vanskelig å stenge kirkedørene for mennesker som søker beskyttelse:

– Å stenge vil stride mot kirkas vesen

Spjelkavik menighet havnet i en vanskelig situasjon da de åpnet dørene for ei kvinne og barnet hennes i februar. De søkte beskyttelse og ble i fem måneder.

Støtte Marit Kaldhol mener menigheten i Spjelkavik har kommet godt ut av situasjonen kirka har stått i. I februar oppsøkte ei mor og datteren hennes kirka i håp om beskyttelse. Det fikk dem, og i fem måneder bodde de i kirka. Helt til forrige fredag da de ble hentet av namsmann, politi og barnevern. I ettertid har det vært diskutert hvem kirka skal gi beskyttelse til. Arkivfoto: Bjørn Halvorsen 

Nyheter

– Jeg tenker Spjelkavik har havnet i et veldig dilemma, men ett de har taklet på en veldig god måte. De har tatt en uhildet og upartisk rolle som gjør at de har kommet veldig godt ut av det, sier Marit Kaldhol, sognerådsleder i Borgund.