Nye tips i Espås-saken

Politiet har fått inn nye tips etter at flere tyske TV-kanaler den siste tiden har sendt innslag om det uløste drapet på Trude Espås i Geiranger i 1996.

POLITIMANNEN: Yngve Skovly var på vakt den dagen den sakna jenta Trude Espås vart funnen drepen i Geiranger.  Foto: Arkivfoto

Nyheter

Det sier politiinspektør Yngve Skovly i Møre og Romsdal politidistrikt til Dagbladet:

– En av TV-kanalene som sendte innslaget hadde 5,2 millioner tyske seere, og også seere i Østerrike og Sveits. Vi har fått beskjed om at programmene har ført til flere henvendelser, men det nøyaktige innholdet kjenner vi ikke ennå, ettersom tipsene først skal gå via tysk politi, sier Skovly.

Ny teknologi gir nye opplysninger i Trude Espås-saken:

Vet nøyaktig når hun ble drept

Tidligere har siste sikre observasjon av Trude Espås, som ble drept i Geiranger 8. august 1996, vært klokka 17.


Kan anslå drapstidspunktet

Politiet klarte tidligere i måneden å anslå nøyaktig når Trude Espås ble drept 8. august 1996. Gjennom å gå gjennom et betydelig fotoarkiv bestående av mange tusen bilder tatt av turister klarte de å gi et nøyaktig anslag på når Trude Espås skal ha blitt drept. 

– Vi vet det var veldig mange tyske turister i Geiranger drapsdagen. Kanskje noen kan identifisere den tysktalenede personen vi har forsøkt å få kontakt med og det kan være noen som sitter på billedmatriale som kan brukes, sa Yngve Skovly til Tv2 da.