Hundekrefter, ikke hestekrefter

Hva i all verden er dette?

En bil i hundekostyme er observert flere steder på Sunnmøre i dag.

En Voffo? Hundebil observert i Stordal i dag.  Foto: smp-tipser

Nyheter

En utenlandsregistrert bil, muligens fra England, i en noe spesiell habitt, er blitt observert flere steder på Sunnmøre på tirsdag.

I morgentimene ble den sett i Ålesund sentrum, mens den nylig ble observert i Stordal.

– Fra politiets side er denne bilen helt ukjent, vi har ikke fått inn meldinger på den, sa operasjonsleder John Trygve Bratland til Smp.no.

Ut i fra grillen å dømme er bilen av merket Volvo, eller muligens kan det være en Voffo...

Ifølge tips fra lesere, skal bilen være et del av et følge som kjører Norge på langs.

Billøp

Etter tips fra en leser onsdag ettermiddag kan det se ut som om mysteriet om Voffo-en er løst: Trolig var bilen med i «Boom Banger Rally - Northern Lights».

Billøpet begynte i Amsterdam 8. oktober, og lagene kjørte da via Danmark og danskebåten til Larvik. Dag to gikk ruten fra Larvik til Innvik, og dag tre – tirsdag 10. oktober – gikk altså ruten fra Innvik til Trondheim – via Ålesund.

Dag 3 Dag tre går ruten fra Innvik til Trondheim.


Etter fem dager avsluttes det hele i Mo i Rana.

Målet med løpet er etter det vi forstår ikke å kjøre raskest, men at lagene har det gøy, får opplevelser undervegs og ikke minst MÅ alle dekorere bilene sine.

– Vær så original som du kan, er oppfordringen i reglene for billøpet - og det er selvsagt en pengepremie for beste bilkostyme.

Bilen kan til og med tisse!

Blant de påmeldte lagene til billøpet finner vi lagnavn som «Zombie Killers», «King Cnut & the Mother Tukkers» og ikke minst «Dogs Bullocks» – en Volvo V40 som kjøres av Andy Stiff og Peter Selby.

Det var leser Marius Stokken som googlet seg fram til en artikkel om den spesielle hundebilen. Ifølge nettsiden til forsikringsselskapet som har forsikret bilen, er Andy Stiff en mekaniker fra Croydon i Storbritannia. Inspirasjonen til bilen kommer - som mange alt har skjønt - fra filmen «Dumb and Dumber» («Dum og dummere») med Jim Carrey og Jeff Daniels.

Bilen kan til og med løfte på en fot for å «tisse», og sprute vann ut av nesen, skriver nettsiden.


Her er de personlige bilskiltene i Nordvest

Oppdatert liste fra vegvesenet: Sjekk din kommune.