Pippo og eier gjenforent

Den 10 måneder gamle hunden Pippo ble etter å ha vært savnet i ett døgn på Emblemsfjellet, gjenforent med sin eier.

  Foto: PRIVAT

Nyheter

– Pippo er funnet i god behold, forteller Susann Gjerde som er blant de som har bistått i leteaksjonen etter den savnede 10 måneder gamle hunden.

Det var ved 13-tiden i går at blandingshunden av typen Border Collie og Eurasier forsvant fra Meraftfjellet. Flere har leita etter at hunden ble etterlyst via Kelly`s håp.

 – Han stod fast i ei fjellhylle. Jeg hørte uling og forsøkte å følge lyden. Etter hvert som jeg nærmet meg, laga han mer lyd. Jeg fikk etter hvert tak i han, og fikk lokka ham til meg med litt mat. Nå har han fått både mat og drikke og er i fin form, sier Susann Gjerde.

Lykkelig gjenforent

Pippo ble funnet like nedenfor Merafta, ved Heggebakksetra i retning Storfjorden. Nå blir Pippo tatt med videre for å møte eieren Sigrid Kroken, som har lett etter hunden lenger øst. 

– Han ble glad, og jeg ble glad. Det var godt å se ham igjen, forteller Sigrid Kroken til Sunnmørsposten, etter at hun mandag ettermiddag fikk tilbake hunden sin.

Hun forteller at Pippo ble veldig glad for å treffe folk, men er fortsatt sliten etter et døgn i fjellet. Nå skal både hund og eier hjem og slappe av.

Selv gikk hun tre turer i fjellet på leting etter Pippo, og kjenner at det nå vil bli godt å hvile. Hun antar at rundt 15-20 personer har vært med på letingen, mange engasjert via Kelly's håp.

– Det har vært et fantastisk engasjement, og mange har vært med og leita, sier en takknemlig hundeeier.

Dagens heltinne, Susan Gjerde, er glad for at Pippo ble funnet.

– Det er ingen som går i det bratte området der han ble funnet, så det var bra at han ga lyd fra seg, sier hun.

Starta leiteaksjon

– Det er flere som er i gang og leiter nå, og når folk er ferdig på jobb, kommer enda flere, sa eier av hunden, Sigrid Kroken, tidligere mandag.

Hun fortalte at Pippo elsker å springe etter fugler, og kommer alltid tilbake igjen. Men det gjorde han ikke søndag.

– Han ble observert i 15-tida i går, og nå er det på plass folk som speider etter ham mellom Merafta og Vasstrandsegga, sa Sigrid Kroken.

Da Sunnmørsposten snakket med henne i 09.30-tida ville hun selv gå opp samme løypa som hun gikk søndag, og undersøke området mot Skodje.