Sjøforsvaret: – Sannsynligvis en øvelsestorpedo

– Sannsynligvis er dette en øvelsestorpedo skutt fra et fartøy eller en ubåt.

Endre Barane i Sjøforsvaret. Arkivbilde.  Foto: NTB Scanpix

Nyheter

Fikk torpedodriveri fiskebåten

Fiskebåten Geir II seg ei overrasking i Barentshavet nyleg. I eine kroken på lina hang en torpedodrivar.

Det sier kommunikasjonssjef Endre Barane i Sjøforsvaret til Smp.no om torpedodriveren som Geir II fikk på lina i Barentshavet nylig. Det finnes ikke noe bilde av den, men skipper Kjetil Holmeset er helt sikker på at den var tom.

Ofte merket med farge

– Uten å ha sett noe bilde må dette har vært noe som har blitt brukt under øvelse. I tilfelle er den gjerne merket med gult eller signalrødt. For eksempel har norske minesveipere som trener på å sveipe etter miner merket slike med gult og der det står exercise (øvelse) på. En skarp torpedo er ikke merket fordi den skal være mest mulig usynlig, forklarer Barane.