Nå kan rivingen av de gamle byggene – og byggingen av de nye – begynne. Dermed er det nye fellessjukehuset endelig vedtatt. Styret vedtok også forprosjektet for nytt distriktsmedisinsk senter i Kristiansund. Det nye sjukehuset er beregnet å koste 4,1 milliarder kroner.

Ifølge Klassekampen kan de bli enda dyrere: En ny rentemodell kan nemlig gi Helse Midt-Norge en ekstraregning på nesten en halv milliard kroner.

Må begynne å jobbe sammen

Under debatten før vedtaket sa styreleder i Helse Midt, Ola Strand, at det var viktig å komme i gang med arbeidet for å få miljøene i Molde og Kristiansund til å jobbe godt sammen, melder Romsdals Budstikke.

– All erfaring tilsier at det tar lang tid før endringer kommer, menvi ser nå tegn til at endringene skjer, sa Strand ifølge avisa.

Mener det er forsvarlig

På styremøtet i Steinkjer har styret torsdag også vurdert den økonomiske bæreevnen for Sjukehuset i Nordmøre og Romsdal.

Styret i Helse Midt-Norge mener imidlertid at Helse Midt har økonomisk bæreevne til å investere i Sjukehuset i Nordmøre og Romsdal og Helseplattformen – til sammen 10 milliarder de neste åra, ifølge Romsdals Budstikke.

– Jeg mener det er forsvarlig både å vedta Sjukehuset i Nordmøre og Romsdal, og de øvrige prosjektene, sa styreleder Ola Strand ifølge avisa.

Deler av saksdokumentene blei unntatt offentlighet. Ifølge administrerende direktør Stig A. Slørdal skyldtes dette tall som ikke må komme tilbyderne i hende i anskaffelsesprosessen.