Mannen ble første gang varetekstfengslet 5. oktober i fjor, da for fremstilling av seksuelle overgrep mot barn eller fremstilling som seksualiserer barn.

Siktelsen er flere ganger utvidet, sist 21. desember. Da ble mannen også siktet for forsøk på grov voldtekt av barn under 14 år.

I den siste fengslingskjennelesen av mannen, datert 28. desember, understreker retten at politiet har gjort et svært omfattende beslag av barnepornografisk materiale i saken, cirka 115 unike beslag – et sted mellom 15.000 og 20.000 bilder og filmer. Politiet forsøker nå å finne ut av hvem siktede har hatt kontakt med og hva som er delt av ulovlig materiale.

- Min klient erkjenner delvis skyld for oppbevaring av bilder og filmer, men nekter for påstandene om forsøk på voldtekt, sier mannens forsvarer, advokat Torgeir Langva.

- Slik retten ser det, foreligger det en nærliggende og reell fare for at siktede vil ødelegge bevis i saken ved å kontakte andre involverte dersom han løslates nå, skriver Sunnmøre tingrett i kjennelsen, og varetekstfengslet mannen på nytt frem til 25. januar.