Klar beskjed til den nye regjeringen:

– Rør ikke Sylvi

Sylvi Listhaug må ikke røres som Frps innvandringsminister. Det er beskjeden fra Knut Flølo.

Opprykk: Mange i Frp er svært opptatt av at Sylvi Listhaug får fortsette som innvandringsminister. Det blir nevnt som en mulighet at hun overta hele Justisdepartementet og blir justis- og innvandringsminister. I så tilfelle skilles integreringsdelen ut og flyttes til et annet departement. Arkivfoto: Morten Hjertø 

Nyheter

Frp-veteranen er nå vararepresentant for nettopp Listhaug på Stortinget.

– Dette har ikke noen å gjøre med at jeg er inne som vara. Dette handler om at Sylvi gjør en strålende jobb for oss som statsråd på dette feltet, sier Flølo.

Ikke rør: Frps Knut Flølo er en av dem som advarer mot å flytte på Sylvi Listhaug. – Hun gjør en strålende jobb for oss, sier han. 

Signaler fra kilder vi har snakket med kan tyde på at Flølo får rett. Listhaug kan rykke opp og bli ny justis- og innvandringsminister, sier folk i Fremskrittspartiet.

– En flytting av Sylvi vil åpenbart bli tolket som en seier til Venstre. Det kan ikke vi godta, sier Flølo.

Dersom Listhaug blir sjef for hele Justisdepartementet vil, slik vi forstår del, integreringsdelen bli flytte over i et annet departement.

Også VG skriver at Sylvi Listhaug vil få ansvar for både justis- og innvandring.

Integrering flyttes

I den nye regjeringserklæringen har integreringspolitikk fått et helt kapittel. Dette er et saksfelt Venstre gjerne ser at de får det politiske ansvaret for. Abid Raja blir nevnt som en mulig statsråd her.

Akkurat nå mangler det ikke på rykter om hvordan den nye regjeringen blir seende ut. Problemet er å skille mellom hva som er løse rykter og faktiske realiteter.

Fra flere i Frp snakkes det om at Jon Georg Dale vil bli flytta til det som omtales som et «tyngre» departement enn Landbruksdepartementet.

Næringsminister Monica Mæland har tidligere signalisert at hun mener tiden er inne for å flytte hjem igjen til Bergen. Disse signalene har ført til at både Frp og Venstre har gitt beskjed om at de ønsker dette departementet.

Dale og Venstres Terje Brevik er de to partienes kandidater til å overta om Høyre er villig til å gi det fra seg.

Flyttes Dale fra Landbruk nevnes Pål Farstad eller partiets mann i Nord-Trøndelag, Andre Skjelstad som mulige statsråder dersom Venstre blir bedt om å overta departementet som Frp har hatt siden 2013.

– Dette har jeg et veldig avslappet forhold til. Jeg har fått en utmerket jobb og har ikke hørt signaler om at jeg er aktuell, sier Pål Farstad.

I sjokk etter pelsdyrforbod: – Forakt for distrikta

– Dette er å syne ei stor forakt for distrikta. Det er eit rote spel når ei heil næring vert radert ut med eit pennestrøk.


Øverst på lista

Kunnskapsdepartementet og Kulturdepartementet står øverst på Venstres ønskeliste.

Partileder Trine Skei Grande får høyst sannsynlig en av disse ministerpostene. men partiet får neppe kontroll med begge disse departementene.


Ny regjeringskabal:

Nevnes som mulige statsråder

Statsminister Erna Solberg (H) vil presentere regjeringskabalen med nye Venstre-statsråder senest torsdag denne uken.