Barneteateret Vårt i Ålesund, som nå heter Teatret Vårt avdeling scenekunst for barn og unge, selger så det suser. Flere år på rad har forestillingene som settes opp i Ålesund toppet salgsstatistikken til regionteatret.

Nå tar blant andre teatersjef Thomas Bjørnager til orde for å vise mer voksenteater i sunnmørsbyen. Sette opp forestillinger med premiere i Ålesund og flere forestillinger enn de som inngår i regionteatrets turnéer.

– Det kan skje når Teatret Vårt kommer i nye lokaler på sørsida i Ålesund, der vi skal inn sammen med Ålesund kulturskole og videregående skoler i Ålesund.

– Arbeideren er et flott lokale med sjel, men noen god teaterscene i moderne forstand er den jo ikke. Å vise voksenforestillinger i Ålesund blir mye lettere når vi får kontroll på vår egen blackbox-scene, slik planene er for bygget på sørsida, sier Bjørnager.

Hjem til familien i Danmark

Lørdag var det premiere på Teatret Vårt sin nye oppsetning av «Lilly Valentin». Ikke med skuespillere tilknyttet teaterscenen i Molde, premiere i Molde og flest forestillinger i Molde, men med ålesunderen Astrid Overaa i enerollen, premiere i Arbeideren og 11 forestillinger i Ålesund, før den skal ut på turné til resten av fylket.

Ufattelig heldig

Sommeren 2019 slutter han som teatersjef i Molde, etter sju og et halvt år i stillingen. Nå vil han hjem til samboeren i København, og til resten av sin danske familie.

– Hva jeg skal arbeide med da vet jeg ikke ennå. Men jeg har trivdes stort i jobben som teatersjef i Molde. Jeg føler jeg har vært ufattelig heldig som har fått være med på å utvikle regionteatret med et splitter nytt teaterhus som Plassen.

– Jeg skulle veldig gjerne vært med når det satt det første spadetaket i jorda blir satt på sørsida i Ålesund, sier Bjørnager, som neste år har vært teatersjef i to åremåls- perioder, som er maksimalt.

– Jeg er sterk tilhenger av åremål, det sikrer fornyelse.

– Men jeg vil ikke ha så mye snakk om at jeg slutter, det er lenge til. Jeg vil ikke ha noen halvannen år lang sorti, sier Thomas Bjørnager.