2.000 kroner tur-retur Ålesund – Oslo:

Transportfirma reagerer på hvor mye de må betale i bompenger

Lastebiler må betale 1.083 kroner, én veg, i bompenger på strekningen Ålesund – Oslo. – Det er klart vi merker det i økonomien, forteller administrerende direktør Lars Elling Bjåstad hos Veøy Møre.

Merker det på økonomien: Hos Veøy Møre merker de godt de økte prisene på bompenger over hele landet. Her snakker Lars Elling Bjåstad (t.h.) med sjåfør Lars Norman Tveit som skal til Bergen.  Foto: Even Ørjasæter

Nyheter

Siviløkonom Kjell-Magne Rystad skrev på sin personlige blogg for en uke siden om «bompengeran[et] mellom Ålesund og Oslo». Her hadde han regnet seg fram til at en vanlig bilist med dieselbil vil måtte betale 464 kroner i bompenger én veg på strekningen. Enda dyrere er det for lastebiler, som må ut med 1.083 kroner. Dette er dyrere enn enkelte flybilletter, da man per dags dato kan få billetter fra Vigra til Gardermoen med Norwegian til 419 kroner. Sunnmørsposten har bekreftet at disse tallene stemmer.