Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

SJEF Toppidrettssjef Tore Øvrebø sier til NRK at personen allerede er sendt hjem og har gjort opp for seg.  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Nyheter

Nordmann arrestert i OL-byen

En mann som har hatt en støttefunksjon for en av idrettene i den norske OL-troppen, ble natt til tirsdag anholdt for å ha gjort skadeverk.

Toppidrettssjef Tore Øvrebø sier til NRK at personen allerede er sendt hjem og har gjort opp for seg.

yrkisk og gresk skip kolliderte:

Det har oppstått økt spenning mellom Tyrkia og Hellas etter at et tyrkisk skip igjen kolliderte med et gresk oppsynsskip i Egeerhavet mandag.

Ingen skal ifølge den greske marinen ha blitt skadd i kollisjonen som de mener skyldtes «farlige manøvrer» fra det tyrkiske skipet.

Hjernen til LAR-barn kan være skadet

Bilder av hjernen til barn av mødre som har vært på legemiddelassistert rehabilitering (LAR), viser at de må jobbe mer med oppgaveløsing, skriver Bergens Tidende.

– Resultatene våre kan tyde på at mors bruk av LAR-medisin og andre opioider kan skade utviklingen av hjernen til barnet, sier forsker og barnelege Eivind Sirnes ved Universitetet i Bergen og Haukeland universitetssjukehus.

Vi spiste mindre norsk ost i fjor

For første gang siden 2009 falt forbruket av norsk ost med 2,1 prosent i fjor. Samtidig fortsetter trenden med at nordmenn drikker mindre melk.

Tross fjorårets nedgang, fikk vi i oss 84,7 millioner tonn norsk ost i fjor, eller cirka 16 kilo per person. I tillegg kommer 2,7 kilo importert ost per person.

Prins Henrik av Danmark er død:

Det danske kongehuset opplyser natt til onsdag at prins Henrik er død. Den franskfødte prinsen ble 83 år gammel.

Prinsen sovnet stille inn klokken 23.18 tirsdag kveld, med dronning Margrethe og sønnene Frederik og Joachim rundt seg, opplyser kongehuset.