Jugendfest og Malakoff nominert til «årets festival»

Jugendfest og Malakoff kan bli kåret til «Årets festival 2017».

Jugendfest 2017: Alt i alt var der 35.000 som tok turen innom Color Line Stadion fredag og lørdag. Dette bildet ble tatt på festivalens første dag.  Foto: Marius Simensen

Nyheter

Arrangørene bak de to festivalene i henholdsvis Ålesund og på Nordfjordeid kan vinne gjeve priser når bransjen skal hedre sine egne.

– Norske Konsertarrangører (NKA) har siden 2001 delt ut kollegapriser til dyktige arrangører i medlemsmassen. Fredag 2. mars er det klart for prisfest med høythengende kåringer fra konsertåret 2017, opplyser NKA på sine nettsider.

Jugendfest har utviklet seg mye fra første festivalår i 2008. Den gang var det 2.000 besøkende, og fire år senere var dette mer enn tidoblet til 24.000 besøkende.

Også i 2017 var det besøksrekord, ifølge NKA.

– Jugendfest sitt primære nedslagsfelt er Møre og Romsdal fylke. De siste årene har vi sett en svært økende andel tilreisende publikum fra både Oslo, Bergen og Trondheim, heter det.

Også Malakoff får skryt i omtalen av arrangørkonkurransen. Rockefestivalen på Nordfjordeid får betegnelsen «fyrtårn for rock i vestlandsregionen».

– Malakoff er i dag en av landets største festivaler, og en institusjon som skaper identitet, enorm stolthet, dugnadsinnsats som er helt i særklasse og bolyst i distriktsnorge, skriver NKA.

Også Oslo World, Tons of Rock og Øyafestivalen er finalister i kategorien «Årets festival 2017».

Jugendfest og Johannes Lovund er i tillegg nominert til «Årets konsertbilde 2017» med et bilde tatt under konserten med Kygo.

Kygo-fotograf: Johannes Lovund fra Valderøya reiser verden rundt som EDM-musiker Kygos faste fotograf.   Foto: Marius Simensen