Mandag strålte sola på Nordvestlandet. Men så fint vær kan da umulig vare?

– Det blir en tilskying på tirsdag, og kommer et nedbørsområde seint tirsdag kveld og natt til onsdag. Det vil i hovedsak komme som snø, sier meteorolog Espen Biseth Granan på telefon fra Meteorologisk institutt i Bergen.

Samtidig er det meldt en økning i vinden på kysten, fra sørvestlig kant. Det blir da liten til stiv kuling på kysten tirsdag kveld.

Nedbøren tirsdag kveld er dog ganske forbigående.

Vinden skal onsdag skifter vinden, og kommer fra nordvestlig eller vestlig retning på kysten. I fjellet er det ikke venta like mye vind, kanskje frisk bris.

Og ikke minst: Mot helga ser det bra ut:

– Lørdag og søndag ser det ut til at det kan bli fint vær igjen på Sunnmøre, sier meteorologen.

Oppholdsvær det meste av ferien, med andre ord. Temperaturene vil i Ålesund ligge såvidt på plussida, men du skal ikke høyt opp før det blir minusgrader.

Moderat skredfare

Snøskredvarselet for Sunnmøremelder tirsdag og onsdag moderat skredfare. Generelt meldes det om stabile forhold, men vær forsiktig i renner og søkk der fokksnøen er mjuk, heter det i varselet fra varsom.no.

Nedbøren som er venta natt til onsdag kan gi små nysnøflak dervinden tar tak. Flaka vil kunne påvirkes av en enkelt skikjører, men utbredninga er ikke venta å være stor nok til å endre skredfaren.

På varsom.no kan du lese fullstendig snøskredvarsel.