Evakuerer flyplassen etter pakkefunn

Politiet har oppretta en sikkerhetssone på flyplassen på Vigra etter observasjon av en mistenkelig pakke. Ingen fly får lande eller ta av til situasjonen er løst.
Nyheter

- Det er en pakke som ingen kan gjøre rede for, derfor har vi opprettet en sikkerhetssone med en radius på ca 200 meter fra pakken slik vi gjør i slike saker, sier oppdragsleder Roar Fylling i Møre og Romsdal politidistrikt til Sunnmørsposten.

Terminalbygget

Det var ca klokka 13.30 evakueringen ble iverksatt. Funnet skal være i tilknytning til terminalbygget.

På twitter skriver politiet at de har startet evakuering av flyplassen etter funn av en mistenkelig pakke på utsiden av flyplassen, og de ber om å bli kontaktet på tlf 02800 om noen kjenner til pakken.

Rolig på flyplassen

- Vi forholder oss til politiet, som håndterer saken, sier lufthavnsjef Tor Hånde til Sunnmørsposten.

- Politiet har sperret av der en tar av inn mot høyre til flyplassen, sier Sunnmørspostens fotograf på stedet. Det er sperret av med bånd, og en politibil har tatt oppstilling. Ellers er det rolig, og lite å se fra utsiden av sperringene.

Videoopptak

- Vi jobber nå med å se om vi kan klare å identifisere hvem som har satt fra seg pakken. Eksempelvis ser igjennom videoopptak, sier oppdragsleder Roar Fylling til Sunnmørsposten klokka 14.25. Hva som skal skje videre blir løpende vurdert.

På Avinor sine sider opplyses det at Ålesund Lufthavn er stengt etter mistenkelig funn. Videre går det frem at reisende må forholde seg til informasjon fra flyselskapet de reiser med, og at politiet håndterer situasjonen.

Påvirker disse flyene

Det første innkommende fly etter pakkefunnet er fra Amsterdam, klokka 16.40. Den første avgangen er klokka 17.10, tilbake til Amsterdam. Klokka 14.50 er der ingen informasjon om eventuelle forsinkelser.

Litt etter klokka 15 har flere fly fått nye landingstider eller blitt innstilt. Flyet som opprinnelig skal lande fra Amsterdam klokka 16.40 får stadig ny landingstid. To fly som går fra Ålesund til Antalya og Oslo klokka 20.15 var opprinnelig innstilt, men et fly fra Antalya har landet i Oslo ifølge flightradar24.

Et KLM-fly som tok av fra Amsterdam til Ålesund kl. 14.40 ble nødt til å snu og reise tilbake til Schiphol etter flyplassen ble stengt. En passasjer fra Nordvestlandet på flyet forteller til Sunnmørsposten at de har fått beskjed om at flyet er kansellert, og at de må tilbringe natten i Amsterdam.

To fly fra Gran Canaria skulle også etter planen lande i Ålesund lørdag kveld.

Det er flyselskapene selv som oppdaterer informasjonen i avgangs- og ankomstlistene på Avinors nettsider.

Innsatsleder Karl Jonas Volen i politiet forteller til Sunnmørsposten at de nå venter på bombegruppe som blir tilflydd fra Oslo. De ventes å ankomme mellom 17 og 17.30.