Bedriften har valgt plattformen Folkeinvest.no som utgangspunkt for å få støtte til utviklingsarbeidet, og har siden kampanjen startet på tirsdag fått inn 1, 2 millioner kroner. Investeringsmålet er minimum tre millioner kroner før kampanjen avsluttes 13. mars.

— Vi jobbet hardt inn mot åpningen av kampanjen denne uka, og har så langt hatt en lovende start med en miks av potensielle investorer, både hvermannsen og motorsyklister, og mer proffe investorer som har tro på prosjektet vårt, sier medgründer Sigmund Birkeland til Sunnmørsposten.

Han er fra Sula, mens daglig leder Dag Axel Aarset Loe er fra Sjøholt.

Støydemping

Vindstøy er et større helseproblem for motorsyklister enn mange er klar over.

Den egenutviklede teknologien til DAAL er basert på såkalt «aktiv støydemping», spesielt designet for motorsykkelhjelmer. En lydkilde og en kontrollenhet integrert i hjelmen generer motlyd som kansellerer ut vindstøy, samtidig som den slipper gjennom viktige trafikklyder som bilhorn og sirener.

— Vi vet at det er et stort marked for bedre støydemping i MC-hjelmer, og opplever stor interesse når vi presenterer produktet vårt. Målet er en markedslansering i løpet av våren 2019, sier Birkeland.

— Per i dag finnes det ingen tilsvarende løsninger tilgjengelig for motorsyklister.

Helseskadelig

— Ved landevegskjøring kan en motorsyklist bli utsatt for vindstøy på over 110dB. Det tilsvarer lyden av en motorsag på én meters avstand. I tillegg til å være svært ubehagelig, er et slikt støynivå både skadelig og utmattende, skriver daglig leder Aarset Loe i en pressemelding.

Birkeland kjører ikke selv motorsykkel, men håper han en gang skal få råd til å begynne. Daglig leder hadde sykkel før, men solgte den for å finansiere gründerdrømmen, forteller Birkeland.

— Akkurat nå går alt vi har inn i bedriften og utviklingen av et produkt vi har stor tro på. Kanskje blir det motorsykler på oss senere, sier han.

Tilbud om oppkjøp

Den pågående investeringskampanjen er foreløpig siste milepæl på en reise som begynte da Aarset Loe skrev masteroppgave ved NTNU,  som ble ferdigstilt i 2015. Siden stifting av aksjeselskapet i 2016 har prosjektet fått støtte blant annet fra Innovasjon Norge og Forskningsrådet, og har også fått forespørsel om oppkjøp av prosjektet fra større aktører.

Gründerne ønsker imidlertid selv å føre skuta videre.

— Vi mener bedriften har store vekstmuligheter videre, og ønsker å ta det hele videre gjennom industrialiseringsfasen med fortsatt norske eiere. Vi har hatt et stort fokus på å bygge et sterkt team med eierskap til prosjektet, sier Birkeland.

Neste mål er fremvisning av produktet under bransjemessen EICMA i Milano i november.

Ønsker bred investorprofil

DAAL har valgt Folkeinvest.no som plattform for investeringskampanjen. Gründerne mener investeringsplattformer som dette vil være viktige for en mer solid gründerkultur i Norge på sikt, skriver de i pressemeldingen:

— Aktører som Folkeinvest muliggjør folkeinvesteringer i tidligfasebedrifter. Det er med på å forankre entreprenørskap i folket, det fordeler risiko og gir mulighet for å delta i verdiskaping og verdistigning for hvermannsen på en måte som tidligere har vært forbeholdt en relativt eksklusiv klubb.