Beboerne i Remvika var blant de siste som fikk strømmen tilbake etter det massive strømbruddet i Ålesund-området onsdag.

Klokka 06.15 fredag morgen melder Mørenett om ny feil i kraftnettet i Remvika.

Årsaken er trolig stopp i et aggregat, skriver kraftselskapet på sine nettsider. De har sendt ut montører for å sjekke.

Klokka 06.30 skriver de at det forventes start på aggregatet før klokka 07.15.

Oppdatert klokka 07.16:

Alle beboerne i Remvika har fått strømmen tilbake, men forbruket i området er for stort til alle kunder kan forsynes. Noen kunder er derfor utkoblet. Mørenett ber derfor alle som var uten strøm tidligere i morges om å bruke minst mulig strøm noen timer.

Rolf Anders Hessen er fagsjef for driftssentral i Mørenett, han forteller at de ikke kan utelukke nye feil de neste dagene. Områdene det gjelder er Remvika og deler av Blindheimsbreivika. Det er 280 kunder i det berørte området.

- Vi jobber på spreng, i løpet av dagen får vi reparert defekte kabler, slik at vi gradvis kan koble ut aggregatene som vi nå har tatt i bruk, sier han fredag ettermiddag.

Likevel vil det være provisorisk materiell i bruk de neste dagene og strømnettet i Remvika-området vil være mer sårbart enn normalt.

- Oppfordringen om å redusere strømforbruket står derfor ved lag de neste dagene. Dette gjelder ikke bare privatboliger. Bedrifter i området har koblet ut så mye som mulig for å redusere strømforbruket, sier han.

Hessen forteller at de vil ha økt vaktberedskap i helga i tilfelle nye feil.