Fiskeflåten har samlet inn 123 tonn avfall fra havet gjennom prøveprosjekt - Ålesund best i klassen på gjenvinning

Tror søppel og spøkelsesgarn blir butikk

Ålesund var best i klassen til å gjenvinne avfall fra havet i prøveprosjekt. Fiskeriminister Per Sandberg tror det er mulig å tjene penger på innsamlingen.

Store mengder: Fiskeriminister Per Sandberg sammen med rådgiver Tora Drægni i bedriften Salt Lofoten og Per-André Olsbø i Ålesund-bedriften Sunn-Trans med noe av det som er samlet inn og levert i Ålesund.  Foto: Marius Rosbach

Nyheter

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) kom tirsdag til Ålesund for å få vite mer om erfaringene fra prøveprosjektet «Fishing for Litter». Resultatene gjør at statsråden tror det er mulig å gjøre butikk på avfall og gamle fiskeriredskaper som fiskeflåten samler inn på havet.