Vel 26.000 fra Klimpenrock til SMA Norge

Musikkrik og minnerik kveld - og penger til et godt formål på toppen, oppsummerer arrangørene.

The Promdates  Foto: Marius Simensen

Nyheter

Klimpenrock 2018 har overført vel 26.000 kroner til SMA Norge etter konserten på Terminalen 23. februar, går det fram av ei pressemelding.

Arrangementet var en kombinert reunion- og veldedighetskonsert, der pengene i utgangspunktet skulle gå til Liam Rønnestad (5) fra Hessa i Ålesund som har den alvorlige muskelsjukdommen spinal muskelatrofi (SMA), men etter at det ble klart at gutten kan komme til å få dekt medisinen Spinraza av staten, bestemte arrangørene seg for å gi alt overskudd til SMA Norge.


- Jeg syns vi skal arrangere flere Klimpenrocker

Mimrefaktoren var høy da Klimpenrock gjenoppsto under en veldedighetskonsert i Ålesund fredag kveld.


- Mens medikamentet i USA er godkjent til bruk for SMA-pasienter i alle aldre, har Norge besluttet å gi medisinen til de under 18 år. Dette er ei prioritering vi finner uforståelig og urimelig, og vi vil derfor støtte arbeidet deres for å fremme saka si. Da SMA-pasientenes kamp for medisin kom opp fikk arrangementet en dobbel motivasjon. Vi trakk pusten og tok sjansen på at dette ville gå bra, og suksess blei det, heter det.


Se bildeserie:

Klimpen-nostalgi i Ålesund: – Nå fikk jeg godfølelsen

Mimrefaktoren var høy da Klimpenrock gjenoppsto under en veldedighetskonsert i Ålesund fredag kveld.

 

I alt stilte åtte band opp under Klimpenrock 2018, og selv om kollisjon med vinterferie gjorde at publikumstallene ikke ble like høye som arrangørene håpa, påvirka det ikke stemninga under arrangementet, forsikres det.

- Samtidig som vi fikk en musikkrik og minneverdig kveld, satt Klimpenrock igjen med hele 26.395 kroner som vi stolt har overført til SMA Norge, avslutter de.